Ce faci daca pierzi datele din contul de web hosting

 In orice situatie este mult mai simplu sa previi decat sa vindeci. Exact aceeasi regula se aplica si in cazul datelor tale din contul de web hosting. Este foarte important sa ai un backup cu aceste date, pentru a nu te confrunta cu o astfel de situatie neplacuta.   

 In cazul in care se intampla sa pierzi aceste date, atunci iata cateva sfaturi legate de ce anume poti face pentru a rezolva problema, macar pe jumatate.

Ce faci cand trebuie sa muti domeniul tu singur

Daca ai un backup mai vechi al site-ului tau, sau iti doresti sa pui in mediul virtual un mini-website in care sa anunti clientii ca vei reveni dupa ce situatia critica va fi depasita, si pentru toate aceste lucruri nu poti contacta furnizorul de gazduire web pentru a cere ajutor. Daca esti la inceput de drum, iti recomandam sa arunci o privire pe thc.ro, unde vai gasi absolut toate serviciile de care ai nevoie. 

In plus fima dispune de o echipa de profesionisti chiar si in departamentul de relatii cu clientii, ceea ce inseamna ca nu te vei confrunta niciodata cu situatia mentionata mai sus. Dar, revenind la cazul despre care vorbeam, este foarte important sa stii cum  sa muti domeniul fara ajutorul furnizorului de gazduire. Ei bine, daca este un domeniu.ro, trebuie sa stii ca acest domeniu este inregistrat la ROTLD, dar chiar si asa, tu ai acces in mod direct la administrarea site-ului. In momentul in care vei avea acces la contul acesta, vei avea posibilitatea de a schimba name serverele si totodata de a transfera domeniul la un alt furnizor, in cazul in care iti doresti acest lucru.

 Poti cere ajutorul noului furnizor de gazduire, pentru efectuare acestor operatii. Pe de alta parte, daca detii un domeniu.com, sau un alt tip de extensie internationala, atunci trebuie sa ai in vedere faptul ca o agentie de gazduire web cumpara in general aceste domenii de la un furnizor mult mai mare, furnizor care este partener ICANN, o organizatie non-profit care practic administreaza domeniile la nivel mondial. Pentru a afla cu ajutorul carui furnizor a fost inregistrat domeniul, trebuie sa verifici datele WHOIS ale domeniului respectiv.

In cazul in care este necesar sa utilizezi emailul

Daca nu ai un backup si nu dispui nici de acces la vechiul cont de gazduire, atunci din pacate nu se pot transfera mesajele vechi din casutele de email. Ceea ce trebuie sa faci este sa ai acces la contul de administrare al domeniului. Dupa aceea, poti colabora cu un nou serviciu de gazduire, si poti alege un pachet nou. In momentul in care s-a creat contul de gazduire, vei avea posibilitatea de a adauga casutele de email din cPanel, iar cu ajutorul noului furnizor, emailul tau va functiona excelent.

 Prin urmare, tine cont de acest sfat extrem de util, pentru a nu intampina genul acesta de probleme pe viitor. Asa cum spuneam mai devreme in articolul nostru, este mult mai simplu sa previi decat sa tratezi.

Trebuie sa recuperezi continutul site-ului?

Ei bine, ce faci in aceasta situatie? In cazul in care detii un site de prezentare, un magazin online, sau un blog, atunci cel mai probabil ai investit foarte mult timp si munca in a-l crea, si mai ales in continutul lui. O recuperare completa dar si originala 100% se poate face avand un backup sau  detinand acces la contul de gazduire.

Altfel, o a doua solutie este sa apelezi la ”arhivele internetului”. Cu siguranta va fi extrem de mult de munca, si mai multe operatii de genul copy/paste, dar este o solutie mult mai bune decat sa pierzi definitiv absolut tot continutul.

Articolul precedentVreau sa il recuceresc!
Articolul următorCum impiedicam caderea parului

DIN ACEEASI CATEGORIE

Cele mai noi articole