Adevarul despre spalaturile vaginale

Foarte multe femei si tinere adolescente sunt de parere ca spalaturile vaginale sunt benefice si trebuie efectuate cu sfintenie intr-o anumita perioada a lunii. De fapt, specialistii ne spun ca organismul nostru nu are nevoie de aceste dusuri interne, care mai mult ne pot afecta sanatatea.

Iata care este adevarul despre spalaturile vaginale!

Dupa menstra

Se crede ca spalaturile vaginale sunt benefice dupa menstruatie, pentru a curata vaginul si uterul de ramasite ale menstruatiei. Total FALS! Organismul nostru nu are nevoie de niciun ajutor pentru a se curata, acest lucru facandu-se automat si in mod natural.

Metoda de contraceptie

Dusurile interne mai sunt folosite de catre femei ca metoda de contraceptie. Din nou, este foarte gresit sa crezi ca un simplu dus vaginal te poate scapa de o eventuala sarcina, mai ales daca nu ai folosit nicio alta varianta de contraceptie. Chiar mai mult, spalaturile vaginale pot “impinge” spermatozoizii din vagin in uter, crescand in acest fel sansele sa ramai insarcinata.

Impotriva bolilor cu transmitere sexuala

Daca credeai ca dusurile interne te vor proteja de bolile cu transmitere sexuala, sa stii ca te inseli. Precum multe alte invataturi babesti complet inutile, si acest “mit” este complet fals. Contactul cu mucoasele infectate a avut deja loc, iar un dus vaginal nu va ajuta sa nu capeti o boala cu transmitere sexuala.

Poate provoca infectii

Dusurile vaginale repetate in mod inutil nu-ti vor face bine, ci din contra, chiar iti pot provoca infectii. Nu vei reusi decat sa strici echilibrul natural al bacteriilor din vagin, iar acest dezechilibru poate provoca infectii ale uterului sau ale ovarelor.

Utilizeaza dusul vaginal doar la recomandarea medicului

Spalaturile vaginale sunt recomandate de medicul ginecolog in anumite infectii sau boli ale aparatului genital. Numai in acest caz este bine sa faci dusuri interne, exact asa cum au fost recomandate de catre medicul ginecolog.

Asadar, uita de toate “prietenele” tale care iti recomanda dusurile vaginale si alege sa fii informata si mult mai sanatoasa!

DIN ACEEASI CATEGORIE

Cele mai noi articole