Recomandari balti pentru pescari in judetul Caralasi

Recomandări bălti in județul Călărași

Județul Călărași are un potențial excelent atunci când vine vorba de fondul piscicol. Exista o multitudine de bălti si locuri de pescuit astfel încât pescari pot sa aleagă dintr-o paleta foarte mare de bălti. Baltile din Călărași oferă condiții bune de pescuit si pot sa fie refugiul pe care i-l aștepți atunci când îți programezi o partida de pescuit.

Pescuitul este un hobby care este la fel de atrăgător si incitant ca multe alte, are tot mai mulți adepți in acest microb este de multe ori insuflat de la vârste fragede dar ca orice hobby necesita mult timp alocat, resurse financiare pe măsura pentru ca pescuitul a devenit destul de comercial, bălțile au inceput sa fie dependente de produsele noi iar de multe ori nada si momeala tradiționala nu mai aduc capturile așteptate de pescari.

Așadar încerc sa detaliez cateva bălți de pescuit care mi-au atras atenția si care oferă condiții bune de pescuit si aici mă refer la:

1.Pontoane si standuri amenajate

2.Căsuțe de campat

3.Pescuit nocturn

4.O diversitate mare de specii de pești

Va recomandam sa vizualizați lista completa cu balti de pescuit recomandate in cele ce urmează am sa va prezint cateva dintre ele cu descriere si o parte din regulament.

Balta Nana a fost despărțita printr-un gard metalic (1/3 din suprafața) unde s-a creat un bazin nou populat cu crap si cteno regăsiți capturi pana la 20kg iar partea mai mare (2/3 din suprafață) este destinată pescarilor începători cu pești de talie mai mica.

Bazinul are 17ha cu multe sălcii pe mal si stuf, nu are plauri plutitori si are fundul curat. Locurile de pescuit beneficiază de condiții excelente cum ar fi:

1.iluminat electric

2.grătare, măsuțe si bănci

Pe balta mare exista căsuțe structurate pe mici si mari iar unele nu au utilități.

Cateva condiții din regulament de pescuit:

1.se pot retine maxim 4 Kg de caras si un Crap/Cteno cu greutatea intre 1,5 Kg si 3.99 Kg.

2.este permis pescuitul cu maxim 4 scule ( lansete sau undite ) dotare cu un singur cârlig, maxim 2 si obligatoriu plumb sau momitor pierdut.

3.Însoțitorul ( soția / copilul ) are dreptul de a pescui cu O SINGURA undita.

4.Este strict interzisa reținerea de crapului/cteno/somni cu o greutate sub 1.5 KG si mai mare de 4 Kg .

5.In cazul in care pescarul si însoțitorul sunt acompaniați de mai multe persoane, (se exclud copii sub 14 ani) se va percepe o taxa de agrement .

6.Nu este permisa schimbarea locului de pescuit pe întreaga durata de desfășurare a partidei.

Vezi aici mai multe balta Nana taxe si regulament

Balta Solacolu locul perfect pentru pescuit si relaxare singur sau cu prieteni si familia. lacul are o suprafața de 8ha cu o adâncimea medie intre 1m si 4.5m.

Balta este recunoscută datorita condițiile de cazare excelente. Oferă căsuțe utilate  la standarde ridicate sunt 8 căsuțe cu multiple facilitați:

  1. aer condiționat si încălzire
  2. baie toaleta si dus si articole de toaletă gratuite
  3. TV si canale prin satelit
  4. o mica bucătărie cu accesorii

Din regulamentul bălti:

1.Check – după ora 18.00 – Check – out pana la ora 14.00.

2.Se poate pescui cu maxim 4 scule (lansete sau undite) obligatoriu dotate cu un singur cârlig si plumb sau momitor pierdut.

3.Capturile de CRAP care au greutatea sub 1000 gr. vor fi eliberate imediat ce au fost prinse, in stare vie si fără a fi rănite.

4.Exemplarele de CRAP ce depășesc 4 KG se fotografiază si SE ELIBEREAZA in stare vie si fără a fi rănite.

5.Limita pentru specia caras este de 5 kg.

6.Fiecare pescar poate fi însoțit de o persoana cu drepturi si obligații egale in ceea ce privește pescuitul sau de soția si copilul/copiii pescarului.

Balta Podari o locație intr-un cadru natural perfect ce oferă condiții excelente pentru pescuitul de noapte. Este deschisa non stop si oferă condiții ideale de pescuit si relaxare.

Programul de pescuit:

– pescuitul de zi  intre orele 06:00 – 18:00

– pescuitul de noapte intre orele 18:00 – 18:00 – doar 24 ore

Din regulamentul de pescuit ce trebuie respectat de pescari:

1.Accesul in zona adiacentă bălții Podari se poate face cu autoturismul până la locul de pescuit, cu o viteză de maxima prudență pentru evitarea accidentelor.

2.Pentru fiecare loc de pescuit este permis accesul cu un singur autoturism.

3.Pescarul poate fi însoțit de un membru al familiei (soție și copiii)

4.SCALDATUL ESTE STRICT INTERZIS. Focul deschis este strict interzis.

5.Pentru fiecare loc de pescuit se pot utiliza maxim 4 scule (lansete/undițe), fiind interzisă utilizarea unui număr suplimentar de scule iar plantatul este gratuit.

6.Pescuitul de noapte este permis NUMAI pentru partidele de 24 ore (noapte + ziua următoare) în interval orar 18:00 – 18:00

7.Cantitatea de pește ce se poate reține este de 5 kg crap/novac/ten la programul de zi (12h) și de 10 kg crap/novac/ten la programul de 24h (noapte +ziua următoare). Se poate reține caras in cantitate nelimitată.

In zona mai exista si Baltile de la Belciugatele aici exista o salba de bălti care se leagă unele de altele si care pot fi o alegere perfecta. Baltile sunt de dimensiune medii au vegetație pe maluri si au condiții bune de pescuit.

Fir întins si spor la peste.

DIN ACEEASI CATEGORIE

Cele mai noi articole