Ce este auriculoterapia si pentru ce este?

Nu toata lumea stie despre auriculoterapie, dar aceasta devine din ce in ce mai raspandita pe masura ce incearca sa se vindece prin urechi.

Morfologia auriculoterapiei ne arata ca este o combinatie de doua cuvinte. Prima, auricula care inseamna ureche si terapie, sinonim pentru vindecare. De aceea, numele nostru indica faptul ca este o metoda de vindecare bazata pe urechi.

Este o ramura a acupuncturii deci se practica cu ace chinezesti. Nu poate fi considerata o stiinta datorita eficientei sale, care nu este dovedita stiintific. Sunt cei care se indoiesc de eficacitatea lui si cei care, totusi, il practica si sustin ca este o solutie buna pentru anumite boli.

Aceasta pseudostiinta se bazeaza pe ideea ca urechea umana este o reflectare a restului corpului. Prin urmare, toate partile corpului nostru (organe, muschi si chiar parti ale creierului) sunt reprezentate in el. Cei care cred in aceasta tehnica sustin ca este folosita pentru a incerca sa rezolvam anumite probleme din sistemul nostru prin ureche.

Auriculoterapia este o ramura a acupuncturii care se practica cu ace chinezesti.

Cum functioneaza

Baza acestui tratament este echilibrul energiei vitale. Corpul nostru are o energie care trebuie echilibrata. Cand exista o boala, acel echilibru nu se gaseste in corpul nostru, asa ca pentru a o rezolva trebuie sa revenim la ea. La fel cum sangele curge prin corpul nostru, aceasta tehnica apara ca energia curge prin canale numite meridiane.

Medicina chineza apara ca aceste meridiane sunt situate in urechi si ca exista peste 200 de puncte in care sa te conectezi cu ele si astfel sa tratezi diverse boli. Prin urmare, auriculoterapia se efectueaza cu diverse ace, ca in acupunctura.

Boli in care este recomandat

Aceasta tehnica nu trebuie utilizata pentru toate tipurile de tulburari. Printre cele recomandate se numara:

– Probleme endocrine: Pierderea in greutate este unul dintre principalele motive pentru care oamenii merg la sedintele de auriculoterapie. Anumiti experti care o practica sustin ca este o tehnica grozava de a pierde lichide, de a elimina toxinele si mai ales de a controla anxietatea care ne duce la excesele alimentare. De asemenea, reuseste sa ne scada pofta de mancare prin eliberarea de endorfine.

-Probleme ginecologice: Cei care sustin aceasta pseudostiinta explica modul in care este capabila sa controleze hormonii si, prin urmare, sa regleze menstruatia. In plus, multe femei merg la consultatii de auriculoterapie pentru a incerca sa ramana insarcinate deoarece regleaza ciclul menstrual si elibereaza stresul, care poate fi unul dintre principalele motive pentru care nu raman insarcinate.

Auriculoterapia devine din ce in ce mai populara

-Probleme dureroase: Pentru anumite dureri precum nevralgia sau sciatica, auriculoterapia este un aliat perfect. Aceasta durere poate fi controlata activand anumite zone din urechile noastre.

-Probleme psihologice: Multi experti sustin ca toate cele psihologice, iar cei care se dedica tratarii bolilor din urechile noastre apara ca creierul se reflecta in ele. Acesta este motivul pentru care tulburari precum vertijul sau insomnia sunt una dintre principalele probleme ce se cauta a fi eradicate in sedintele de auriculoterapie. La fel se intampla si cu stresul, anxietatea sau chiar depresia. Aceasta tehnica este capabila sa elibereze endorfine care fac pacientul sa se simta mai bine.

Boli pentru care nu este recomandat

Primul lucru pe care ar trebui sa-l stim despre aceasta tehnica este ca nu este o metoda dovedita, asa cum am explicat, de aceea nu ar trebui sa fie o solutie pentru boli grave.

De asemenea, nu este recomandat pentru anumite tipuri de persoane, cum ar fi femeile insarcinate. Am explicat deja ca prin stimularea anumitor puncte ale urechilor se pot produce niste hormoni nocivi pentru fat.

In problemele ereditare sau degenerative nu este, de asemenea, recomandat deoarece eficacitatea sa nu a fost dovedita. Acelasi lucru se intampla cu bolile contagioase sau sexuale.

Din toate aceste motive, va recomandam sa fiti atenti la auriculoterapie, sa fiti corect informati despre modul in care v-ar afecta boala si, mai ales, sa nu va lasati pe mana oricui. Treaba lui este sa mearga la profesionisti acreditati care stiu sa actioneze.

DIN ACEEASI CATEGORIE

Cele mai noi articole