Mancare tipica chinezeasca si ingredientele sale

Mancarea tipica chinezeasca este una dintre cele mai complete si delicioase bucatarii pe care le puteti gasi peste tot in lume. Gama sa larga de ingrediente este prezenta in multe dintre variantele sale infinite.

Fie ca este vorba de bucataria Peking, cantoneza, Shanghai si asa mai departe, multe dintre felurile de mancare din China au in comun ingrediente precum sos de canapea, ulei de susan si arahide, sos de chili sau ulei, ghimbir, scortisoara, anason, fenicul, piper, otet de orez, doufu, taitei, bambus si ciuperci chinezesti, care fac din aceasta bucatarie una dintre cele mai atractive din lume.

Mancarea tipica chinezeasca si istoria ei

Retetele tipice de mancare chinezeasca sunt strans legate nu numai de societate, ci si de filozofia si medicina chineza. Se distinge intre cai (legume fierte si prin extensie tot ce insoteste cerealele) si cerealele in sine, evantaiul .

Alimentele Yin (feminine) sunt alimente fragede, bogate in apa, cum ar fi fructele si legumele, si au un efect de racire. Alimentele Yang (barbati) includ mancaruri prajite, condimentate si din carne si sunt folosite pentru reincalzire.

Daca toate alimentele trebuie sa armonizeze aromele, alimentele chinezesti trebuie sa gaseasca si un echilibru intre cald si rece, culori si consistenta diferitelor alimente. Din acest motiv, tehnicile culinare chinezesti sunt numeroase si deosebit de variate.

Care este cel mai consumat aliment in China?

Dintre cele mai consumate alimente din China, se remarca urmatoarele:

  • Orez

Componenta de baza a mancarii chinezesti este orezul, aceasta componenta este esentiala si unifica multe preparate din bucataria chinezeasca, motiv pentru care este esentiala.

  • Fidea

Fidea este un aliment de baza in bucataria chineza, cu o istorie lunga si o mare popularitate.Prima sa aparitie dateaza din dinastia Han de Est (25 – 220 d.Hr.), si a devenit foarte popular in timpul dinastiei Song (960 – 1279). ).

  • Legume

Legumele sunt, in general, a doua parte fundamentala a bucatariei chinezesti, dupa orezul de baza. Chinezii sunt pasionati de legume, in special de legume cu frunze verzi, si mananca multe tipuri diferite la aproape fiecare masa, uneori mancandu-le ca gustari.

  • oua

China are un consum mare de oua in fiecare an. Oamenii consuma ouale depuse de pasari de curte, cele mai comune fiind cele de pui, rata, gasca, porumbel si prepelita.

  • Peste

Pestele este consumat in zonele de coasta, precum si in partile interioare ale Chinei. In timpul petrecerilor sau sarbatorilor, pestele este un fel de mancare esential la masa familiei.

  • Tofu (cas de fasole)

Tofu, sau tradus literal ca tofu, este un aliment de origine chineza. Este facut din lapte de soia, apa si un agent de coagulare.

  • carne si pasare

Chinezii mananca practic carne de la toate animalele, cum ar fi carnea de porc, vita, miel, pui, rata, porumbel, precum si multe altele. Carnea de porc este cea mai consumata carne, aparand aproape la fiecare masa. Este atat de comun incat poate fi folosit pentru a insemna carne si carne de porc.

  • Supa

Supa chinezeasca a fost o parte importanta a culturii alimentare a Chinei de multa vreme. Este considerat unul dintre cele mai hranitoare si usor digerabile tipuri de alimente.

Ce mananca chinezii la pranz?

In mancarea tipica chinezeasca de zi cu zi, nu se servesc bauturi, iar mesenii isi potolesc setea cu supe si ciorbe . Bucataria traditionala chineza nu foloseste lapte din cauza intolerantei la lactoza, care este foarte raspandita in multe tari asiatice.

Ceaiul este cea mai consumata bautura din China, iar blocurile de ceai erau, de asemenea, o metoda de plata. In mod traditional, berea si alcoolul de orez sunt rezervate pentru sarbatori si petreceri insotite de mancare tipica chinezeasca.

    DIN ACEEASI CATEGORIE

    Cele mai noi articole