5 indulcitori naturali care inlocuiesc zaharul

Nu contin aditivi alimentari conventionali si elimina efectele alergene. Descopera beneficiile pe care ti le aduc si include-le fara rezerve in pregatirile tale. Acestia sunt indulcitori naturali care inlocuiesc zaharul .

Zaharul este elixirul tristetii si al depresiei, prin excelenta. De altfel, conform studiului „The receptor basis of sweet taste in mammals”, realizat in Statele Unite, se asigura ca inca din cele mai vechi timpuri, evolutiv, amaraciunea ne-a alertat asupra posibilelor toxine.

Dulceata era un indiciu al alimentelor nutritive dense si inofensive, stimuland astfel receptorii gustativi si contribuind la un aport mai mare de energie.

In acest fel, desi idealul este sa controlam consumul acestor produse, este aproape inevitabil. Din acest motiv, stiinta si-a asumat sarcina de a crea tot felul de inlocuitori de zahar , care, teoretic, ar trebui sa dauneze mai putin organismului.

Dar aceleasi investigatii, de-a lungul timpului, s-au ocupat de infirmarea unor produse artificiale care, desi elimina factorii nocivi pentru fiinta umana, produc altele la fel sau mai rele decat maligne. Asa au aparut asa-numitii indulcitori naturali.

Indulcitori naturali care inlocuiesc zaharul

Acestea sunt produse fara aditivi alimentari conventionali si care elimina efectele alergene. Cele mai comune si pe care le gasiti in supermarket sunt:

Te intereseaza: Sfaturi pentru a alege alimente sarace in zahar in supermarket

Albina

Considerat si un aliment, furnizeaza sute de compusi benefici precum enzime, aminoacizi, minerale si vitamine.

Printre principalele sale proprietati se numara faptul ca este un antioxidant, reduce indicatorii de inflamatie si este antibacterian. Deoarece este bogat in fructoza si zaharuri libere, se recomanda sa luati doar 2 pana la 3 linguri pe zi.

Miere de agave

Caracterizata prin puterea sa puternica de indulcire (se recomanda consumul cu mare prudenta), are 70% fructoza, iar restul glucoza, ceea ce il face sa aiba cu 25% mai multe calorii decat zaharul conventional. Cu toate acestea, are un indice glicemic scazut.

Palmier de nuca de cocos

Facut din seva palmierului de cocos, acest inlocuitor de zahar cu aroma de caramel este bogat in micronutrienti (vitamine si minerale), astfel incat indicele sau glicemic este foarte scazut; deci poate fi benefic pentru mentinerea nivelului de zahar din sange.

Stevia

Originar din Paraguay, a fost folosit de mai bine de o mie de ani. Frunzele sale sunt mai dulci decat zaharul, dar nu ofera calorii. Este unul dintre cei mai recomandati indulcitori deoarece contine proprietati antidiabetice, scade nivelul de glucoza si scade tensiunea arteriala.

Indulcitori naturali care inlocuiesc zaharul / Pastaia Mesquite

Studentii de la Universitatea Autonoma din Tamaulipas au facut un sirop din pastai de mezquite, care sunt deseuri. Produsul rezultat este un fel de sirop de artar. Pe langa faptul ca este natural, este recomandat persoanelor cu diabet deoarece stabilizeaza nivelul zaharului din sange.

DIN ACEEASI CATEGORIE

Cele mai noi articole