7 mituri despre exercitiile fizice

Credintele gresite caracterizeaza orice domeniu al vietii. Aceste idei apar in general din dezinformarea suferita de cei care prefera sa adopte sugestii fara a le pune sub semnul intrebarii; sau prin nevoia de a crede in idei care ne fac realitatea mai binevoitoare, chiar si atunci cand nu sunt de incredere.

Este cazul, de exemplu, al dietelor minune care inunda astazi internetul. Cine nu a citit despre pericolul multora dintre ei? Cu toate acestea, confruntat cu sarcina grea de a pierde in greutate, este mai usor de crezut ca o dieta va scoate acele kilograme fara prea mult efort decat sa vedem riscurile pe care le presupune aceasta minciuna.

Acelasi lucru se intampla si cu exercitiile fizice. Exista anumite mituri care inconjoara practicarea sportului si care, pe langa credibilitatea pe care le-a oferit-o mitologia populara, se caracterizeaza prin lipsa de acord cu realitatea .

Profesionistii Serviciului de Promovare a Sanatatii al uneia dintre cele mai importante companii medicale private din Spania le clarifica pe cele mai raspandite.

1. Intinderea inainte de antrenament mareste performanta . Practica unor rutine netede si sustinute pentru a pregati muschii si articulatiile pentru un efort ulterior mai mare, sau ceea ce se numeste colocvial stretching. Este legata de scaderea sanselor de a suferi un incident in timpul exercitiilor fizice, printre alte beneficii. Nu afecteaza deloc performanta sportivului.

2. Transpiratia scade in greutate. Transpiratia este o metoda de reglare a temperaturii corpului si presupune pierderea de lichide, nu de calorii. Deoarece corpul este 70% apa, atunci cand transpiri, greutatea ta scade din cauza pierderii de lichide. In momentul in care persoana este din nou hidratata, isi recupereaza greutatea pierduta. Prin urmare, invelirea corpului in plastic sau iesirea la sport cand soarele este la apogeu nu te ajuta sa slabesti. Dimpotriva, poate fi un risc pentru sanatate.

3. Muschii se transforma in grasime odata ce te opresti de antrenament.Trebuie sa presupunem ca muschiul si grasimea sunt doua tipuri diferite de tesut. Cand organismul se obisnuieste sa faca miscare in mod continuu, odata ce acea frecventa este redusa, corpul pierde din masa musculara si metabolismul incetineste. Astfel, probabilitatea de a lua in greutate va fi mai mare, dar nu pentru ca muschii se transforma in mod magic in grasime.

4. Puteti manca orice doriti daca faceti exercitii fizice. Acest mit este unul dintre cele mai raspandite, alaturi de credinta ca odata ce incepem sa facem sport, vom incepe sa slabim imediat. Puteti manca orice doriti daca puteti cheltui mai multe calorii decat consumati pe parcursul practicii sportive. In caz contrar, organismul va continua sa acumuleze contributiile suplimentare care ii sunt date.

5. Este suficient sa faci exercitii fizice moderate pentru a fi in forma. Practicarea sportului este benefica pentru organism, indiferent de tipul de exercitiu care se efectueaza. Desi este adevarat ca mersul pe jos o ora pe zi ajuta la sarcina mentinerii in forma, intensitatea si efortul depus pentru a desfasura activitatea sportiva este proportionala cu arderea grasimilor. Adica, consumul de energie va fi intotdeauna mai mare daca alergi timp de 30 de minute, in loc sa le plimbi. De asemenea, organismul dezvolta rezistenta atunci cand se obisnuieste cu un exercitiu, asa ca devine mai dificil sa arzi grasimi daca activitatea sportiva nu este intensificata. 

6. Sit-up-urile ard grasimile. Cu acest exercitiu se intareste muschiul care se afla sub grasime, in niciun caz aceasta din urma nu se intareste sau dispare. Prin urmare, pentru a lucra muschii abdominali, este prioritar sa scapi de grasimea depozitata in straturile superioare prin exercitii aerobice.

7. Mentinerea greutatii pe cantar este sinonim cu a nu fi slabit. Grasimea si muschiul nu au aceeasi densitate. Astfel, un kilogram de muschi ocupa mai putin spatiu decat unul de grasime si invers. Prin urmare, se poate intampla ca atunci cand face miscare in mod continuu, o persoana sa piarda in greutate, dar sa nu slabeasca pentru ca castiga muschi.

DIN ACEEASI CATEGORIE

Cele mai noi articole