Android vs iOS: care este cel mai bun sistem

Cu exceptia cazului in care sunteti deja hotarat asupra uneia dintre cele doua parti, daca aveti de gand sa cumparati un telefon mobil nou, exista intotdeauna lupta intre Android si iOS , cele doua sisteme de operare principale care exista, unul detinut de Google si celalalt de Apple , care, in ciuda faptului ca au destul de multe asemanari, sunt de fapt foarte diferiti unul de celalalt. In general, daca nu exista un buget mare, de obicei se alege Android , dar daca am avea optiunea, care ar fi cel mai bun definitiv? Nu este un raspuns usor de raspuns.

Dupa cum am mentionat, exista mai multe asemanari intre cele doua, dar si cateva diferente, care nu numai ca au de-a face cu lucruri precum meniurile diferite sau formatul diferit al anumitor aplicatii, ci sunt mai mult legate de securitatea utilizatorului, de modul in care proceseaza si de ele. utilizati informatiile si focalizarea unui anumit smartphone . De fapt, este imposibil sa alegem un singur sistem de operare „superior”, dar cand vorbim despre specific, putem stabili care unul poate fi mai bun decat altul. Android vs iOS: sa vedem. 

Referitor la securitate

In special in ultimii ani, cand se pune un accent sporit pe confidentialitate si securitate, Apple a fost evidentiat ca fiind cel mai bun in protejarea utilizatorilor datorita sistemului sau iOS si blocajelor care exista pentru aplicatiile rau intentionate. Ei stabilesc mai intai permisiunile pentru aplicatii, iar in prezent nu permite aplicatii din App Store care nu sunt sigure si este imposibil sa le instalezi in alt mod (cel putin pentru un utilizator obisnuit). De asemenea, s-a demonstrat ca Apple nu este la fel de intruziv ca sistemul Android cand vine vorba de datele utilizatorilor sai, pastrandu-le in siguranta si private in orice moment, cu exceptia cazului in care sunt accesate anumite permisiuni. iOSnu urmareste utilizatorii. Multi nu le place sistemul pentru ca este prea inchis, dar asta il face mai sigur. 

Performanta

Ne pare rau, utilizatorii de Android , dar este un fapt ca performanta telefoanelor iOS este mult mai mare, putand procesa imagini, videoclipuri si mai mult mai rapid. Desi exista cateva smartphone-uri cu Android care pot fi comparate, in general iOS chiar si in vechile sale prezentari are o procesare mai rapida a aplicatiilor, desi asta la un cost foarte serios. Negativul pe care il au iPhone -urile este bateria, care se epuizeaza foarte repede din cauza solicitarilor telefonului. 

Usor de utilizat

Desi iPhone are un design foarte atractiv, este de fapt foarte complicat sa organizezi aplicatii si documente cu sistemul sau, uneori fiind imposibil sa gasesti un singur document descarcat sau sa gazduiesti mai multe aplicatii intr-un singur grup. Android este mult mai bun sub acest aspect fiind destul de intuitiv si oferind mai multe optiuni utilizatorilor, fiind chiar mai gratuit in ceea ce priveste personalizarea. Pe de alta parte, desi ambele au widget-uri destul de utile, Android castiga pentru o mai mare diversitate si optiuni de organizare mai bune. 

Compatibilitate

In general, Android are o compatibilitate mai buna decat iOS atunci cand vine vorba de conectarea la alte dispozitive, in principal conexiuni la PC . Desi ambele au limitarile lor atunci cand se conecteaza la un sistem strain, Android este mai usor de accesat si editat decat iPhone. De asemenea, de pe PC poti accesa mai multe fisiere si foldere in care poti gasi date si documente, in timp ce in iOS multe foldere sunt ascunse si sunt necesare unele instrumente pentru a le accesa. 

In general, expertii subliniaza ca iOS este superior Android , dar este totusi destul de confortabil pentru utilizatori, pe langa faptul ca este mai accesibil pe smartphone-urile low-end. Pana la urma depinde ce cauta fiecare persoana si cu care se simte confortabil. 

DIN ACEEASI CATEGORIE

Cele mai noi articole