Joggingul este poate cea mai ieftina modalitate de a face sport. Ai nevoie doar de incaltamintea adecvata, vestimentatie sportiva si putin timp liber. Jogging poti face aproape oriunde si la orice ora, insa este indicat sa te obisnuiesti cu un mic antrenament de trei ori pe saptamana pentru a ramane mereu sanatoasa.

Joggingul are mult mai multe beneficii asupra organismului nostru, fiind considerat unul dintre cele mai complete antrenamente. Antrenorii recomanda practicarea joggingului in aer liber, in spatii verzi pentru o cat mai buna oxigenare a intregului organism.

Pe langa imbunatatirea conditiei fizice, joggingul are un efect benefic si asupra psihicului nostru. Potrivit studiilor, persoanele care practica jogging in mod regulat sunt mai putin stresate, au mai multa incredere in fortele proprii, scapa mai rapid de depresie si gandesc mai pozitiv.

Joggingul poate fi privit si ca un antrenament cardio, care intareste muschiul inimii si ofera rezistenta inimii in fata mai multor afectiuni. Un alt beneficiu major al joggingului este faptul ca tonifica musculatura si reduce grasimea corporala.

Stiai ca joggingul ajuta si memoria? Studiile au arata ca joggingul, si aproape orice exercitiu fizic determina organismul sa produca in cantitati mai mari substantele care sporesc puterea de invatare si memoria. In plus, joggingul ajuta si la mentinerea colesterolului in limitele normale, precum si al zaharului din sange (glucoza).

Joggingul ajuta si metabolismul. Pentru cei care nu au pofta de mancare, joggingul imbunatateste apetitul. Accelereaza sistemul digestiv si te ajuta sa scapi de problemele digestive. Mai mult, joggingul imbunatateste sistemul respirator si duce la un somn mult mai linistit si odihnitor.

Poate cel mai mare beneficiu, in special pentru femei, este ca joggingul ajuta la slabire si la mentinerea unei greutati normale. Si toate acestea cu doar trei sedinte a cate 30 de minute in fiecare saptamana.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *