Mancarea fara condimente nu este gustoasa, iar cu acest lucru putem cadea cu totii de acord. Si cum femeile sunt niste gospodine desavarsite, ne-am gandit sa le spunem cateva secrete d’ale bucatariei. Sa vedem ce condimente iti sunt de nelipsit din bucatarie.

Patrunjel. Cel mai folosit ingredient pentru ciorbite, salate si multe alte mancaruri, patrunjelul este un condiment apreciat si in Franta, Italia sau Arabia. In plus, patrunjelul curata bine dintii si lasa un miros placut si are efecte benefice asupra digestiei, asadar este recomandat consumul zilnic.

Dafin. Dafinul este folosit drept frunze uscate (mai rar proaspete) pentru condimentarea diferitelor mancaruri cu carne. Chiar daca lasa un gust placut, foile de dafin se scot de cele mai multe ori din mancaruri inainte de servire.

Rozmarin. Chiar daca rozmarinul este folosit cu precadere in bucataria mediteraneeana, aceste a devenit un condiment destul de obisnuit si pentru noi, cei din Europa Centrala si de Est. Rozmarinul este utilizat in special in asezonarea carnii de vanat sau a diferitelor legume.

Sare de mare. Stim foarte bine ca un consum mare de sare nu este sanatos, insa sarea de mare nu intra in aceeasi categorie (cu sarea iodata, pe care o folosim foarte des in bucatarie). Bucatarii priceputi prefera sa utilizeze sarea de mare, deoarece contine si alte minerale, care dau mancarii un gust senzational.

Oregano. Folosit pentru prima data de greci, oregano este acum un ingredient de baza al cunoscutei pizza italiana. Intre timp, oregano a devenit un condiment foarte popular si utilizat din ce in ce mai multe culturi. Insa aroma sa se modifica in functie de climatul in care creste, iar cu cat climatul este mai rece, cu atat oregano va avea un gust mai amarui.

Busuioc. Din nou un condiment foarte indragit de romani, folosit atat in preparatele calde, cat si in cele reci. Bucatarii recomanda folosirea busuiocului cat mai proaspat, pentru a profita din plin de aromele acestui condiment minune.

Boia de ardei. Sau mai bine spus, pudra de ardei dulce sau iute, dupa preferinte. Da o culoare rosiatica mancarii si un gust deosebit, ori de cate ori vei alege sa iti condimentezi mancarurile cu acest condiment.

Piper. Alb, negru, rosu sau verde, piperul este de nelipsit din orice bucatarie. Se foloseste in orice bucatarie si aproape la orice fel de mancare, de la salate, sosuri, creme si chiar prajituri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *