Ce trebuie sa stii inainte de a face sex pentru prima data

Placerea pe care o simti pentru prima dată când faci sex este uriașă. Mai mult decat atat, stresul ca nu stii cum va fi este si mai mare. Așadar, este destul de firesc să apară o mulțime de concepții greșite despre sex, protecție, infecții cu transmitere sexuală (ITS) și chiar sarcină. Oamenii de orice gen au întrebări la care doresc răspunsuri și. Ceea ce trebuie să știți este că aceasta este o parte normală a vieții, iar sistemele dvs. sexuale și reproductive sunt conectate în mod natural pentru a vă gestiona viața sexuală – atâta timp cât este sănătoasă și sunteți în siguranță fizică și mentală. Iata câteva lucruri foarte importante pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a deveni activ sexual.

1. Corpul tău nu se va schimba

Indiferent de câte ori ai face sex, corpul tău nu se va schimba. Nu se va schimba mersul tău, strălucirea ta, felul în care stai sau orice altceva. Desigur, veți observa modificări atunci când sunteți excitat, cum ar fi senzația de roșeață, o vulvă umflată sau un penis erect – dar aceste semne nu vor persista și oamenii nu vor putea „spune” automat că sunteți activ sexual . Acesta este doar un mit, așa că uită-l și mergi mai departe. Este ca si cum ai spune ca te-ai schimbat doar pentru ca te uiti la filme porno romanesti si te masturbezi. Orgasmele nu schimba corpul decat pe interior, adica imbunatatesc starea generala de sanatate fizica si mentala totodata.

2. Sexul în siguranță este crucial

Protecția și contracepția nu înseamnă doar să nu rămâneți gravidă – deși luarea în considerare a acestui lucru este foarte importantă. ITS și infecțiile tractului urinar (ITU) pot fi, de asemenea, transmise în timpul sexului. Fie că îl aveți cu mai mulți parteneri sau doar unul, schimbul de lichide corporale în timpul sexului poate transmite, de fapt, tot felul de infecții. Deci, luați prezervativele și contraceptivele foarte în serios.

3. Nu, nu ar trebui să doară

Ideea populară este că sexul doare când îl ai pentru prima dată. Dar acest lucru nu este complet adevărat. S-ar putea să vă simțiți inconfortabil prima dată, ceea ce poate reduce lubrifierea și poate face ca sexul să doară puțin. Odată ce ați v-ati excitat, disconfortul ar trebui să dispară. Dacă sexul continuă să doară, ar trebui să consultati un medic. Endometrioza, fibroamele uterine, cistita, etc, pot provoca dureri în timpul sexului.

4. Orgasmele durează (sau nu)

Orgasmele sunt puțin mai complicate în viața reală decât par teoretic. S-ar putea să nu ai orgasm prima dată când faci sex dacă ești femeie. Dacă sunteți bărbat, pe de altă parte, s-ar putea să vă treziți la punctul culminant mai repede decât v-ați propus. Timpul și practica vor rezolva toate aceste neplaceri.

5. Da, poți rămâne însărcinată

S-ar putea să credeți că nu puteți rămâne însărcinată prima dată când faceți sex, dar chiar puteți. Dacă ejacularea are loc în interiorul vaginului sau în apropierea deschiderii vaginale, spermatozoizii își pot face drumul până la ovare. Cel mai bun mod de a evita o sarcină nedorită este prin utilizarea protecției – așa că nu uitați niciodată prezervativele.

6. Comunicarea cu partenerul este esentiala

Amintiți-vă întotdeauna că nu trebuie să faceți nimic cu care nu vă simțiți confortabil. Comunicarea deschisă este unul dintre cele mai importante aspecte ale unei relații sexuale sănătoase. Împărtășește-ți dorințele, nevoile și subliniază, de asemenea, ceea ce te face să nu te simți confortabil. Spuneți nu dacă aveți nevoie și rugați-l pe partenerul dvs. să vă respecte alegerea. În mod similar, fii un bun ascultător. 

Articolul precedentRolurile managementului
Articolul următorSerialul Will and Grace

DIN ACEEASI CATEGORIE

Cele mai noi articole