Contributia fructelor si legumelor asupra organismului nostru

De mai multe ori ati auzit expresia „trebuie sa va mancati legumele”, dar v-ati intrebat ce ofera fructele si legumele , deoarece au anumite beneficii si proprietati in functie de culorile si tipurile lor, pe care le vom explica mai jos.

Verzi: Fructele si legumele de aceasta culoare furnizeaza in principal vitaminele A, C, B9 si K, pe langa minerale precum fier, potasiu si seleniu, sunt si o sursa excelenta de fibre si clorofila, precum si contin cantitati mari de apa. , cum ar fi broccoli, salata verde, lamaie, mere, castraveti si chayotes.

Mov: Principalele beneficii pe care le ofera fructele si legumele de aceasta culoare sunt antioxidantii, pe langa faptul ca ajuta la reducerea riscului de a suferi de boli precum diabetul, inflamatia celulara si reducerea colesterolului. Printre alte vitamine si minerale pe care le furnizeaza se numara antocianinele, flavonoidele si polifenolii, motiv pentru care pana si OMS recomanda consumul acestora, vinetele, sfecla sau sfecla, iar strugurii sunt dintre cei mai buni.

Galben: Bogat in vitamina C , potasiu, magneziu, acid folic, care colaboreaza pentru a mentine sistemul imunitar si cardiovascular intr-o stare sanatoasa, aceleasi vitamine si minerale pe care le puteti gasi in fructe si legume precum mango, pepene galben, porumb, ananas . si banane.

Rosu: cunoscut si sub numele de fructe rosii, contin o cantitate mare de vitamine, minerale si antioxidanti  precum vitamina B, C si E, precum si minerale valoroase precum calciu, fier, fosfor si potasiu, capsuni, rosii, mere, ardei. iar ciresele sunt o optiune excelenta.

Beneficiile pe care fructele si legumele le aduc organismului nostru

Fructele si legumele au mari beneficii atunci cand sunt consumate in mod regulat

Dupa cum am mentionat in aceasta nota de la La Verdad Noticias , principalele beneficii pe care fructele si legumele le ofera organismului nostru sunt o cantitate mare de vitamine si minerale, care ofera multa energie si ne mentin organismul in conditii optime.

Printre beneficiile pe care le ofera fructele si legumele care ne protejeaza organismul, se numara imbunatatirea functiei arteriale, purificarea plamanilor, o mai buna functionare a sistemului imunitar si cardiovascular, precum si o structura osoasa mai puternica.

Pe de alta parte, beneficiile sunt si externe, intrucat unele fructe si legume colaboreaza pentru protectia si o mai buna functionare a ochilor si a pielii , in plus, atat in ​​aspectul lor, cat si in functiile lor, de aceea este indicat sa le consumam constant. .

Ce aduc fructele si legumele copiilor?

Consumul de fructe si legume este esential pentru copii

Primii ani de viata ai copiilor sunt cei mai importanti, intrucat sunt in care isi dezvolta majoritatea functiilor corporale, de aceea este foarte important sa incorporati fructele si legumele in alimentatia lor.

Dintre numarul mare de vitamine si minerale, beneficiile pe care  fructele si legumele le ofera copiilor sunt ca ii ajuta sa lupte cu obezitatea, sa-si intareasca sistemul imunitar impotriva bolilor si sa-i ajute sa se dezvolte mai rapid si mai puternic.

Fructe care ofera mai multi nutrienti

Citricele sunt cele care ofera cele mai multe vitamine si minerale organismului nostru
  • Lamaie

Ofera vitamina A , vitamina C, fibre si minerale precum calciu, fosfor, magneziu si potasiu.

  • capsuna

Ofera vitamina B6, niacina, riboflavina, acid pantotenic, acid folic, mangan, care sunt antioxidanti puternici care se deosebesc de fructele rosii.

  • portocale

Ofera vitamina C, provitamina A, acid folic, fibre, antioxidanti si minerale, precum si fibre precum pectina, care ajuta la controlul nivelului de colesterol din sange.

  • lamaie verde

Ofera vitamina C, acid citric, potasiu, fibre si cantitati mari de apa, precum si antioxidanti, care permit reglarea acidului clorhidric in stomac, care previne formarea ulcerelor.

  • Grapefruit roz

Ofera vitamina A, vitamina B1, B3 si B6, precum si cantitati mari de minerale precum calciu, magneziu si potasiu, precum si multe fibre, ceea ce o face ideala pentru pierderea in greutate , pe langa faptul ca aroma creste productia de insulina in sange.

    DIN ACEEASI CATEGORIE

    Cele mai noi articole