Contributiile lui Sigmund Freud

Unele dintre contributiile lui Sigmund Freud la psihologie sunt teoria psihanalizei, teoria sexuala si cele 5 etape ale sale, structura personalitatii, interpretarea viselor etc. etc.

Sigmund Freud a fost un medic si neurolog austriac, care de-a lungul vietii a vrut sa explice originile si motivele multor boli sau tulburari mintale. Incetul cu incetul, a descoperit modele de comportament la pacientii sai si pe baza acestora a formulat mari teorii care sa genereze controverse in vremea lui.

Contributiile lui Sigmund Freud la educatie

Freud considera ca educatia este o parte importanta in dezvoltarea copilului , cu toate acestea, el a subliniat ca si educatia acasa joaca un rol important in viata copilului, deoarece daca un copil creste intr-un mediu ostil, copilul va fi ostil la scoala. cu ceilalti copii si cu profesorii.

Freud, in cartile sale, mentioneaza ca educatorul intr-o astfel de situatie trebuie sa stie sa o controleze si sa puna limite copilului, dar, daca educatorul nu isi poate controla propriile impulsuri si nu isi cunoaste copilul si trecutul interior, nu va aplica strategia necesara pentru a afla ce se intampla cu pustiul rebel din clasa.

Care sunt contributiile lui Sigmund Freud la stiinta?

Proiectele de cercetare menite sa testeze empiric teoriile lui Freud au dat nastere unei literaturi vasta pe tema stiintei. Psihologii americani au inceput sa incerce sa studieze represiunea in laboratorul experimental in jurul anului 1930.

In 1934, cand psihologul Saul Rosenzweig i-a trimis lui Freud reeditari ale incercarilor sale de a studia represiunea, Freud a raspuns cu o scrisoare dispretuitoare in care afirma ca bogatia de observatii de incredere pe care se bazeaza afirmatiile psihanalitice „independenta de verificarea experimentala”.

Revizuind subiectele din nou in 1996, ei au concluzionat ca exista multe date experimentale care corespund lucrarii si contributiilor lui Sigmund Freud si sunt compatibile cu unele dintre ideile si teoriile sale principale.

IB Cohen se refera la interpretarea viselor de catre Freud ca fiind o lucrare revolutionara a stiintei, ultimul tip de lucrare publicata sub forma de carte. In contrast, Allan Hobson crede ca Freud, discreditand retoric cercetatorii viselor din secolul al XIX-lea, cum ar fi Alfred Maury si marchizul de Hervey de Saint-Denis, intr-un moment in care studiul fiziologiei creierului era abia la inceput, a perturbat dezvoltarea teoriei stiintifice a visului. timp de o jumatate de secol.

Freud si contributiile sale la medicina

Una dintre contributiile fundamentale ale lui Sigmund Freud la medicina a fost crearea unui sistem de intelegere si tratament pentru bolile mintale. Investigarea si aducerea in constiinta a emotiilor inconstiente este fundamentul metodei psihanalitice dar si al oricarei psihoterapii cuprinzatoare.

    DIN ACEEASI CATEGORIE

    Cele mai noi articole