Coronavirus: Iti poate schimba viata sexuala? Un specialist dezvaluie adevarul

Unele mass-media au urmarit stirile care asigura ca, potrivit unui studiu al Universitatii din Indiana din Statele Unite , printre altele, a face mult sex va ajuta sa va activati apararea si sa va mentineti sistemul imunitar alert pentru a evita coronavirusul.

Alte note sustin ca masturbarea si atingerea orgasmelor pot fi, de asemenea, un scut impotriva acestei boli. Din acest motiv, ne-am asumat sarcina de a discuta cu un specialist, medicul infectionist de la UNAM si un master de la Universitatea Rey Juan Carlos (cu certificare de la Asociatia Mexicana de Boli Clinice Infectioase si Microbiologie ac), Jorge Sandoval Ramirez, care ne-a clarificat direct diferite indoieli sexuale in era coronavirusului.

Ne poate face mai mult sex cu adevarat mai imuni la coronavirus?

Nu, este un mit, nu este nimic adevarat despre el . De fapt, daca partenerul tau sexual are simptome de probleme respiratorii, nu are sens sa faci sex cu ea, deoarece este un contact prea apropiat si te poti infecta mai usor. Spitalele lucreaza acum cu ceva numit definitie operationala, care ofera date care se schimba constant. Asta, pentru a putea urmari cazurile. Niciuna dintre aceste date sau cercetari nu dovedeste ca a face mai mult sex nu ajuta.

Este periculos sa faci sex ocazional in Mexic in timpul acestei pandemii?

Inca nu am ajuns in acest stadiu, pentru ca acum in Mexic nu avem cazuri de contact de la persoana la persoana (nici dupa sex, nici prin salutari). Aproape toti pacientii raportati (pana pe 17 martie, data discutiei), au fost infectati exclusiv de persoane din afara Mexicului , iar acesta este criteriul epidemiologic actual: contagiune prin persoane care au fost in Italia, Germania, Statele Unite sau desigur, China. Adica nu te vei infecta daca faci sex cu iubita, sotia sau prietena ta, dar nici nu te va ajuta sa fii invulnerabil la virus (chiar daca petreci toata noaptea desfranand).

Te poate ajuta sa faci sex cu prezervativ daca partenerul tau are coronavirus?

In primul rand, trebuie sa fii sigur ca este intr-adevar coronavirus. Astazi, daca o persoana din Mexic este racita, cel mai probabil nu este de la acel tip de virus. Pentru ca acesta sa fie Covid-19, persoana in cauza trebuie sa fi fost plecata din tara intr-una dintre acele zone de pandemie . Si niciun prezervativ nu te ajuta daca partenerul tau are coronavirus.

Ar trebui sa fie solicitat un test de coronavirus unui partener sexual probabil?

Nu, pentru ca nu este ca HIV sau BTS , este un alt tip de infectie si, de asemenea, nu exista teste de laborator comerciale in acest moment.

Exista sex in conditii de siguranta in timpul coronavirusului chiar si fara saruturi si doar cu penetrare?

Nu, pentru ca o relatie sexuala presupune contact strans si chiar daca nu exista un sarut, atunci cand ai contact sexual cu o persoana care este infectata, va avea loc invariabil un schimb de mucoase pe loc. Daca esti racit si vrei sa faci sex cu o persoana suspecta, deocamdata, mai bine recurgi la masturbare .

Ce se intampla daca nu exista saruturi si sunt folosite pozitii in care nu exista contact fata in fata si, de asemenea, un prezervativ? Sunt transpiratia si pielea, de asemenea, o sursa de contagiune?

Da, pentru ca transmiterea bolilor cailor respiratorii se face prin contactde lichide si acestea pot ajunge prin nas, ochi sau particule de saliva (un stranut) care ajung la fata. Nu s-au raportat cazuri de transmitere prin penetrare fara prezervativ, dar evident ca trebuie sa fii aproape de acea persoana pentru a putea patrunde in ea si asta este suficient (chiar daca ambii poarta masti) daca isi ating fata in timpul sexului sau expulzeaza. fragmente de saliva in mediul mediu. Transpiratia cu transpiratie si pielea impotriva pielii nu sunt o sursa de transmitere, trebuie sa fie contactul secretiilor din tractul respirator cu mucoasele celeilalte persoane. Daca o persoana stranuta si se acopera cu mana, este o sursa de contagiune atunci cand te mangaie. De aceea oamenii sunt rugati sa se spele pe maini, pentru ca asta distruge virusul care ramane pe piele. Teoretic, coronavirusul poate supravietui 6 pana la 9 ore pe o suprafata inerta,

Va schimba coronavirusul obiceiurile noastre sexuale?

Schimba totul. Letalitatea sa nu este atat de mare dar nici nu este inofensiva, este data de numarul deceselor pentru fiecare caz diagnosticat. De exemplu, o raceala comuna are o mortalitate de 0,1 la suta; SARS , varul primar al Covid -19 , are o rata a mortalitatii de 17%; gripa are o mortalitate intre 7% si 10%, iar acest virus are o mortalitate de 2%. China a luat esantion de 180.000 de oameni si dintre acestia 2.000 sau 3.000 au murit. Este grav, dar nu la fel de mortal ca alti virusi, asa ca nu trebuie sa ne modificam obiceiurile sexuale in bine sau in rau deocamdata, ci mai degraba sa luam aceleasi precautii atat la sex, cat si la un concert.

DIN ACEEASI CATEGORIE

Cele mai noi articole