Cum sa alegi cea mai potrivita rasa de caine pentru familie?

A avea un animal de companie nu este o idee care poate fi luata cu usurinta si este ca a fi responsabil pentru bunastarea unui animal acasa necesita multe reflectii. Inainte ca viitorul caine sa vina acasa, putem alege cea mai potrivita rasa de caine pentru familie.

Exista o mare varietate de rase de caini cu caracter, marime si nivel de energie diferite, motiv pentru care trebuie sa ne gandim care s-ar potrivi cel mai bine noua si stilului nostru de viata. Citeste mai multe despre rasele de caini si caracteristicile lor accesand acest link: https://dyi.ro/.

Cum sa alegi cea mai potrivita rasa de caine?

Unii factori de care putem tine cont sunt varsta, sexul, marimea, caracterul sau activitatea de care ai nevoie.

Alegeti varsta cainelui

Daca avem de gand sa cumparam sau sa adoptam un caine, primul lucru pe care ar trebui sa ne gandim este daca vrem un catel sau un caine adult.

Daca este un catel, va fi necesar sa petreceti timp in educatia si socializarea lui. In primele luni de viata este foarte important ca un caine sa se obisnuiasca cu lucruri care mai tarziu pot deveni cotidiene, cum ar fi sunetul masinilor, motocicletelor, stiind sa interactioneze cu alti caini si cu diferite persoane precum bebelusii sau copiii.

De asemenea, va trebui sa invete sa se usureze afara, sa stea singur acasa chiar si pentru o perioada scurta de timp, sa nu muste alte persoane sau bunurile noastre, sa nu manance alte alimente decat ale lui etc. Este un proces lung in care trebuie sa ne dedicam timp si, daca ai experienta anterioara, va fi mult mai usor.

Achizitionarea unui caine deja adult poate fi destul de o provocare daca are un anumit tip de problema de comportament, dar in cele mai multe cazuri este de obicei mai recomandat sa adopti un caine mai in varsta daca nu aveti niciun fel de experienta anterioara cu un caine.

Barbat sau femeie?

Un alt aspect la care trebuie sa te gandesti inainte de a avea un caine este daca vrei un mascul sau o femela. Desi este adevarat ca pot exista diferente in caracterul unui caine in functie de sexul sau, acestea sunt generalitati: comportamentul este legat de individul insusi, astfel incat un mascul poate fi mai mult, mai putin sau la fel de afectuos, agresiv sau independent. decat o femela.

Important de stiut este ca barbatii tind sa marcheze teritoriul si va trebui sa abordezi acest lucru in comportamentul lor acasa sau in fata unei posibile sterilizari.

La fel, femelele sunt in calduri o data la sase luni si in acele zile trebuie sa fim atenti la plimbari daca mai sunt si alti caini; De asemenea, se pot pata putin acasa.

In plus, pe termen lung ambele sexe pot avea probleme de sanatate care pot fi prevenite prin castrare: precum cancerul de prostata la barbati sau pseudosarcina, tumorile mamare sau piometrul la femei care sunt potentate de actiunea hormonilor sexuali.

Activitatea cainelui

Activitatea este poate unul dintre cele mai importante lucruri despre a avea un caine. Nivelul de energie pe care trebuie sa-l cheltuiasca un spaniel nu este acelasi cu cel al unui Yorkshire, desigur, in cadrul rasei pot exista indivizi mai mult sau mai putin activi, dar timpul pe care il avem pentru a merge si a face miscare este important.

Activitatile zilnice de care are nevoie un caine influenteaza foarte mult multe aspecte ale comportamentului sau si sunt necesare pentru a avea un animal de companie sanatos din punct de vedere mental si fizic.

  • – plimbare. Ar trebui sa dureze intre 40 de minute si o ora si sa fie suficient de linistit pentru ca cainele sa adulmece liber.
  • – mbogatirea mediului . Cu jucarii de mestecat, cauta mancare…
  • – activitati de miros . Cu mancare sau premii ascunse pe care cainele le poate cauta folosind doar mirosul sau, simtul – principal pentru caini. Aceste activitati obosesc si relaxeaza cainele.
  • – sesiune de conectare . Pentru a intari legaturile cu prietenul nostru, ele pot fi pur si simplu momente de mangaiere sau de rasfat.
  • – antrenament . Dati comenzi de baza precum „vino aici”, „stati”, „intindeti-va”…

Cea mai potrivita rasa de caine pentru familia ta va fi cea care socializeaza bine cu fiecare dintre membrii tai si cea careia ii poti dedica suficient timp si atentie in viata lor de zi cu zi.

DIN ACEEASI CATEGORIE

Cele mai noi articole