Recomandari ale expertilor in relatiile de cuplu

Daca doriti sa va imbunatatiti relatiile, atunci continuati sa cititi acest articol. Cele 5 limbi de dragoste te pot ajuta sa faci exact asta. Aceste cinci limbi de dragoste au fost dezvoltate de Dr. Gary Chapman si reprezinta modul in care diferiti oameni dau si primesc dragoste. In aceasta postare vom discuta fiecare dintre cele cinci limbi de dragoste si cum le puteti aplica in propria viata.

1. Cuvinte de afirmare

Acestea sunt cuvinte de afirmare, de complimentare. Ele pot fi vorbite personal sau scrise pe chat202. Cateva exemple includ: „Arati grozav astazi sau„ Te iubesc ”. De asemenea, puteti trimite un mesaj, o scrisoare, un e-mail cu aceste cuvinte partenerului sau prietenului. De exemplu, daca cineva spune ceva frumos despre tinuta ta sau despre cat de bine arati, acesta este un exemplu de utilizare a cuvintelor intr-un mod sanatos.

Ca oameni, cu totii avem nevoie de validare din cand in cand, astfel incat aceasta limba ne ajuta sa ne simtim bine atunci cand altii spun lucruri pozitive despre ceea ce purtam sau facem bine la serviciu/scoala, etc. Este important nu doar pentru relatiile romantice, ci si pentru prietenie.

2. Timp de calitate

Cand vine vorba de timpul de calitate al iubirii, este vorba doar de petrecerea timpului cu partenerul sau prietenul. Indiferent daca mergeti intr-o vacanta sau doar luati cina impreuna acasa, ambele sunt la fel de importante. Timpul de calitate petrecut impreuna va poate ajuta sa va imbunatatiti relatia prin aprofundarea conexiunii dvs. cu persoana pe care o iubiti.

Este important sa va faceti timp unul pentru celalalt si sa fiti prezenti atunci cand sunteti impreuna. Aceasta inseamna sa va opriti telefonul si chat 202 si sa eliminati toate distragerile, astfel incat sa va puteti concentra asupra persoanei cu care sunteti. Petrecerea timpului de calitate impreuna este o modalitate excelenta de a arata cuiva ca va pasa.

3. Primirea cadourilor

Cand vine vorba de limbajul de dragoste de a primi cadouri, este vorba doar de obtinerea unor articole fizice de la persoana pe care o iubesti. Unii oameni s-ar putea simti iubiti atunci cand partenerul lor le cumpara cadouri, in timp ce altii ar putea sa nu aiba grija de lucrurile materiale la fel de mult si ar prefera altceva, cum ar fi timpul de calitate impreuna.

Indiferent care este limbajul de dragoste al partenerului tau, este important sa ne amintim ca este gandul care conteaza. Asadar, daca nu aveti multi bani pentru a cheltui pe cadouri, incercati altceva, cum ar fi sa gatiti o cina romantica acasa sau sa faceti o plimbare impreuna in parc. Orice lucru care arata partenerului tau ca iti pasa de el.

4. Ajutorul oferit

Cand vine vorba de limbajul de dragoste al ajutorului oferit, este vorba doar de a face lucruri pentru altcineva. Acest lucru poate fi orice, de la cina pregatita dupa o zi lunga la serviciu sau curatarea casei, in timp ce partenerul tau are grija de copii.

Aceasta este o modalitate excelenta de a arata cuiva ca va pasa si ca sunteti dispus sa faceti tot ce trebuie pentru a-l face fericiti.

Este, de asemenea, o modalitate de a ajuta in jurul casei si de a elimina unele dintre sarcinile de pe umerii partenerului tau. Daca nu sunteti sigur care este limbajul de dragoste al partenerului dvs., incercati sa faceti unele lucruri care se incadreaza in aceasta categorie. S-ar putea sa fii surprins de cat de mult va aprecia.

5. Atingere fizica

Atingerea fizica este una dintre cele mai de baza moduri de a arata cuiva ca il iubesti. Poate fi ceva la fel de simplu ca o imbratisare sau un sarut pe obraz sau ar putea fi ceva mai intim. Indiferent de tipul de atingere fizica ales, este important sa fiti atenti la nevoile partenerului dvs. si sa va asigurati ca sunteti amandoi confortabili cu ceea ce se intampla. Nu fortati nimic daca partenerul dvs. nu este pregatit pentru asta si asigurati-va intotdeauna ca intrebati inainte de a incerca ceva nou.

DIN ACEEASI CATEGORIE

Cele mai noi articole