Cum sa eliminati protectia cu parola dintr-un PDF

Pe langa documentele Word, PDF-urile sunt probabil printre cele mai utilizate formate de fisiere din lume. Este posibil sa intalniti numeroase fisiere PDF pe parcursul zilei la serviciu, precum si sa comunicati cu alte organizatii, cum ar fi banci sau companii de telefonie.

Deoarece multe fisiere PDF pot fi sensibile (de exemplu, extrasul dvs. bancar, factura de telefon, acordul corporativ), parolele le protejeaza adesea pentru un plus de securitate. O parola ar impiedica orice persoana necunoscuta sa vada, sa editeze sau sa imprime documentul, deoarece vi se va cere sa il introduceti de fiecare data cand deschideti PDF-ul.

In teorie, protectia cu parola pentru fisierele PDF pare o idee buna. Dar de obicei primim atat de multe documente protejate prin parola incat devine din ce in ce mai dificil sa ne amintim fiecare dintre parole, mai ales cand incercam sa facem ceva rapid si sa ne uitam de mai multe ori in interiorul PDF-ului.

Exista vreo modalitate de a elimina securitatea fisierelor PDF? Da! In acest ghid, va vom arata cum sa extrageti o parola dintr-un PDF cu doar cateva clicuri.

De ce sa eliminati parolele PDF pe Mac?

Deblocarea unui PDF va poate economisi mult timp atunci cand trebuie sa comutati intre fisierele protejate, necesitandu-va sa introduceti o parola de fiecare data cand reveniti la ele.

Din fericire, exista o multime de optiuni pentru a reintroduce parola tot timpul sau pentru a o dezactiva complet, folosind instrumente precum Preview, Google Chrome, Adobe Acrobat si PDFpen.

Desigur, pentru a elimina o parola PDF, trebuie sa o stiti mai intai; Nu exista o modalitate usoara de a elimina o parola necunoscuta, cu exceptia cazului in care utilizati un software de spargere a parolelor.

Nota: Utilizarea instrumentelor de spargere a parolelor este ilegala in majoritatea jurisdictiilor si este cel mai bine evitata. Singura utilizare acceptabila a cookie-urilor este accesarea unui fisier pentru care aveti permisiunea expresa, dar nu va amintiti parola reala.

Cu acest avertisment, sa vedem acum cele mai bune modalitati de a elimina securitatea din fisierele PDF.

Cum sa eliminati parola dintr-un PDF cu Previzualizare

Majoritatea utilizatorilor de Mac uita de obicei Preview si incearca sa gaseasca imediat aplicatii de inlocuire. Nu exista niciun motiv bun! Preview este o aplicatie puternica care este instalata implicit pe Mac si poate face majoritatea manipularilor PDF de care aveti nevoie.

Una dintre ele este o simpla deblocare PDF, pe care o puteti face prin deschiderea unui fisier PDF si exportandu-l din nou ca PDF. Deci, PDF-ul duplicat nu va avea protectie prin parola.

Iata cum sa eliminati protectia prin parola PDF cu Previzualizare:

 1. Lansati Previzualizare si deschideti PDF-ul protejat cu parola
 2. Introduce la contrasena
 3. Accesati Fisier ➙ Export ca PDF…
 4. Alegeti locul si numele
 5. Faceti clic pe Salvare

PDF-ul nou salvat nu va avea protectie prin parola, asa ca il puteti folosi ori de cate ori doriti fara a introduce o parola si il puteti sterge cand ati terminat.

Nota: Uneori, daca utilizati optiunea Print in loc de Export, nu veti putea selecta si copia textul din PDF. Deci exportul este cel mai bun. In caz contrar, poate fi necesar sa utilizati software-ul OCR (Recunoastere optica a caracterelor) pentru a extrage textul de care aveti nevoie.

Cum sa deblochezi PDF cu PDFpen

Daca doriti un echilibru bun intre posibilitatea de a extrage parole din PDF cu usurinta si la un pret accesibil si, in acelasi timp, accesati functii avansate de manipulare PDF, nu exista o aplicatie mai buna decat PDFpen.

PDFpen este un editor PDF intuitiv cu multe caracteristici la nivel profesional. Puteti adnota orice fisier cu desene sau comentarii, puteti identifica text cu functionalitatea OCR, puteti reactiva informatiile personale, puteti semna si completa formulare si chiar sa reordonati paginile si sa imbinati documente.

Pentru scopurile noastre actuale, PDFpen faciliteaza setarea si eliminarea securitatii din fisierele PDF:

 1. Deschideti PDF-ul protejat cu parola in PDFpen
 2. Va rugam sa introduceti o parola
 3. Accesati Fisier ➙ Imprimati…
 4. In meniul derulant PDF, selectati Salvare ca PDF
 5. Utilizati Optiunile de securitate pentru a seta o parola sau continuati fara
 6. Faceti clic pe Salvare

Lista extinsa de caracteristici a PDFpen depaseste cu mult simpla editare PDF. De exemplu, ori de cate ori adaugati informatii sensibile (cum ar fi o semnatura) la fisierul dvs. PDF, PDFpen il va proteja automat cu criptare AES pe 256 de biti standard din industrie, astfel incat nimeni sa nu poata obtine acces neautorizat. Aplicatia va va ajuta sa efectuati validarea semnaturii pentru a ajuta la detectarea oricarei fraude.

Cum sa eliminati securitatea dintr-un PDF cu Google Chrome

O alta modalitate de a elimina protectia prin parola din PDF este sa folosesti instrumentul pe care il folosesti deja tot timpul, Google Chrome, folosind o tehnica similara ca mai sus, salvand din nou fisierul ca PDF.

Pentru a debloca un fisier PDF cu Chrome:

 1. eliberare crom
 2. Vizitati o adresa URL PDF sau trageti si plasati PDF-ul in aplicatie
 3. Faceti clic pe pictograma imprimantei din bara de sus.
 4. Din meniul Destinatie, selectati Salvare ca PDF
 5. Faceti clic pe Salvare

Acum noua ta copie PDF va fi fara parola. Majoritatea celorlalte browsere functioneaza in acelasi mod. Aceasta tehnica poate fi utilizata pentru toate fisierele PDF, cu exceptia celor care sunt protejate in mod explicit de imprimare.

Cum sa eliminati parola PDF cu Adobe Acrobat

Desi puteti folosi multe optiuni pentru a ocoli protectia cu parola pentru cuvintele PDF, exista o aplicatie OG care va permite sa setati parolele si sa le eliminati fara niciun fel de trucuri: Adobe Acrobat. De fapt, aplicatia ar functiona chiar daca permisiunile de imprimare PDF sunt revocate.

Adobe Acrobat (a nu fi confundat cu Acrobat Reader gratuit) este una dintre cele mai vechi aplicatii concepute pentru manipularea fisierelor PDF, de la editarea textului la adaugarea de semnaturi pana la crearea de formulare filtrabile si continut protejat cu parola PDF.

Iata cum sa extrageti o parola dintr-un PDF in Acrobat:

 1. Deschideti fisierul PDF in Adobe Acrobat
 2. Introduce la contrasena
 3. Faceti clic pe pictograma de blocare din bara laterala.
 4. Accesati detaliile permisiunii
 5. In meniul Mod de securitate, selectati Fara securitate
 6. lovit ok
 7. Salvati fisierul PDF

PDF-ul dvs. este acum protejat prin parola. Puteti reseta parola in setarile postarii.

In general, Adobe Acrobat este o modalitate puternica de a edita fisierele PDF. Dezavantajul este ca este scump (20 USD pe luna), lent si greoi. Cu toate acestea, aveti o perioada de incercare gratuita de sapte zile pentru a o incerca.

Dupa cum puteti vedea, invatarea cum sa extrageti o parola dintr-un PDF dureaza doar cateva minute. O puteti face cu usurinta cu Mac Preview, Google Chrome sau orice alt browser. Pentru mai multe functionalitati, puteti incerca chiar si Adobe Acrobat. Dar daca doriti intotdeauna setul perfect de functii de editare PDF disponibil, PDFpen este o modalitate excelenta de a merge.

Cel mai bine, PDFpen va este disponibil absolut gratuit timp de sapte zile cand incercati Tecnologar, o platforma cu peste 200 de aplicatii Mac de top, de la optimizatori completi pentru Mac (CleanMyMac X) la manageri de finante personale (Chronicle). . Incercati astazi gratuit toate aplicatiile Tecnologar si obtineti o noua colectie de instrumente preferate.

DIN ACEEASI CATEGORIE

Cele mai noi articole