Descopera-ti totemul in functie de zodia ta

Asa cum astazi suntem guvernati de semnul zodiacal, indienii nativi americani aveau propriul lor zodiac, pe care l-au numit toteism.

Toteismul era un sistem religios prin care fiecare membru al tribului i se atribuia cate o figura animala si vegetala si reflecta o putere si o ascendenta deosebita in cadrul grupului.

S-a bazat pe Roata Medicinei (considerata primul calendar creat de indienii americani) si impartaseste traditionala noastra roata zodiacala, cu cele 4 directii (nord, sud, est si vest), cele 4 elemente (foc, pamant, aer si apa). ) si cele 4 sezoane.

Gasca de zapada – 22 decembrie – 19 ianuarie

Gasca ar fi echivalentul lui Capricorn. Se caracterizeaza prin respect pentru traditie, idealist si umanitar, dar daca este reglementat prea mult, se simte ingradit.

Totem mineral – Cuart

Totem de plante – Mesteacan

Vidra – 20 ianuarie – 18 februarie

Vidra ar putea fi considerata un amestec de Pesti si Varsator.

Echivalentul sau ar putea fi considerat ca un amestec de Pesti si Varsator, deoarece asemenea acestor zodii, Vidra este jucausa, extravaganta, excentrica, umanitara si intuitiva, in plus, este si foarte spirituala si un agent de mare originalitate.

Totem mineral – Argintiu

Totem de plante – Plop

Puma sau Lupul Gri – 19 februarie – 20 martie

Acest totem ar putea fi considerat si un mix de Pesti si Varsator, dar mai ales dintre cei din urma, deoarece are o mare sensibilitate artistica si este creativ si sensibil.

Totem mineral – Cuart

Totem de plante – Patlagina

Soimul Rosu sau Vulturul – 21 martie – 19 aprilie

Soimul Rosu – Berbec.

Soimul reprezinta Berbecul, deoarece este foarte dinamic, sociabil, independent, iubeste actiunea, este deschis si usor de entuziasmat.

Totem mineral – Opal

Totem de plante – Papadie

Taurul – 20 aprilie – 20 mai

Reprezentant al Taurului, castorul se caracterizeaza prin a fi muncitor, metodic si sistematic, dar si de incredere si iubitor al unui mediu placut in care sa traiasca.

Totem mineral – Crisocola

Totem de plante – Crin albastru

Cerbul – 21 mai – 21 iunie

La fel ca Gemenii, este mereu in alerta si ii place sa se deplaseze dintr-un loc in altul, dar este foarte adaptabil si ii place sa creeze lucruri frumoase, motiv pentru care se dedica de obicei artei.

Totem mineral – Agat

Totem de plante – Yarrow

Ciocanitoarea – 21 iunie – 21 iulie

Ciocanitoare – Rac.

Acest reprezentant al Racului, isi considera si casa ca fiind ceva foarte important. Este foarte sensibil, protector cu familia sa si mai ales atasat de copiii sai.

Totem mineral – Carnelian

Totem de plante – Trandafir salbatic

Leul – 23 iulie – 22 august

Acest peste, la fel ca si Leului, ii place sa fie un lider si un optimist. Este creativ, generos, dramatic, nobil si nu suporta sa nu fie in centrul atentiei.

Totem mineral – Fier si Granat

Totem de plante – Zmeura

Ursul Brun – 23 august – 22 septembrie

Ursul brun – Fecioara.

Ursul o reprezinta pe Fecioara, dar de obicei este mai suparator fata de dusmanii sai. Este metodic, de incredere, independent si bun. Iubitor de mancare buna, vesel, muncitor si cu un inalt simt critic.

Totem mineral – Ametist

Totem de plante – Violet

Corbul – 23 septembrie – 23 octombrie

La fel ca Balanta, el este mereu in cautarea echilibrului si a socializarii. Traieste intre doua lumi (cerul si pamantul), ii place sa fie intr-un grup si protejeaza teritoriul sau.

Totem mineral – Jasper

Totem de plante – Yerba Buena

Sarpele – 23 octombrie – 21 noiembrie

Sarpe – Scorpion.

La fel ca Scorpionul, sarpele este ambitios, tenace si destul de energic. Este misterioasa, adesea defensiva si ii place sa para rece.

Totem mineral – Malachit si cupru

Totem de plante – Ciulin

Elanul – 22 noiembrie – 22 decembrie

Elanul, foarte asemanator cu Sagetatorul, este independent, meticulos, curajos si ii place sa preia mai mult decat poate suporta. Costa mult sa-l imblanzesti sau sa-l supun, este foarte intuitiv si incapatanat. Spre deosebire de Sagetator, el isi ascunde sentimentele.

Totem mineral – Obsidian

Totem de plante – molid negru

DIN ACEEASI CATEGORIE

Cele mai noi articole