Diferenta dintre un cosmiatru si un dermatolog

In lumea frumusetii si ingrijirii pielii sau ingrijirii pielii exista termeni care ne-ar putea deruta, asa este cazul termenului de „dermatolog” si „cosmiatra”, chiar am putea crede ca sunt la fel, nu?

Desi ambele ramuri se ocupa de tratarea problemelor pielii, precum si de cautarea ce produse sau tratamente functioneaza pentru combaterea acestora, in acest articol va vom explica diferentele dintre una si alta si functiile acestora.

Cosmiatru

Cosmiatrii sunt specialisti in ingrijirea pielii si in tratarea unor afectiuni sau afectiuni pe care acesta le poate prezenta, sunt specializati in tratamente topice, adica pe exterior, facand pielea curata, sanatoasa si hidratata intr-un mod estetic. Un cosmiatru are cunostinte de chimie cosmetica, aparat estetic, anatomie, fiziologie, piele si anexele acesteia, precum si patologii comune.

Trebuie remarcat faptul ca tratamentele pentru care este pregatit un cosmiatru sunt doar de actualitate, de exemplu extractia de comedoane, pustule, printre altele. Nu se numara printre functiile unui cosmiatru sa trateze afectiuni ale pielii precum infectiile, bolile parazitare sau ale pielii care ar putea fi legate de o afectare care este interna, iar activitatea sa trebuie sa fie supravegheata de un profesionist medical care are cunostinte mai profunde despre functionarea organismul in general; deci un cosmetician nu poate intra in domeniul dermatologiei, ramura a medicinei care presupune o cunoastere mai mare.

Pentru a efectua diferitele tratamente, un medic cosmiatru foloseste produse cosmetice si aparatura estetica, iar functia acestora este folosita in mod obisnuit pentru reabilitarea dupa operatii estetice, cand se cauta ca procesul de vindecare sa fie adecvat si sa arate bine, de exemplu.

Dermatologi

Academia Regala Spaniola defineste dermatologia ca o ramura a medicinei care se concentreaza pe bolile de piele, ce este o boala? este o alterare a sanatatii, asa ca aceasta ramura nu mai implica doar estetica, ci functionarea si bunastarea organismului in ansamblu.

Dermatologii sunt in primul rand medici, care au urmat o specialitate pentru a afla despre tratamentul pielii, parului, unghiilor si mucoaselor. La randul lor, ei sunt cunoscuti in principal pentru ca sunt medici care trateaza pielea si alte parti ale corpului extern. Unele boli care sunt tratate de dermatologi includ cancerul de piele, eczema, acneea, psoriazisul si infectiile unghiilor.

Unele responsabilitati ale unui dermatolog sunt:

  • Examinati pacientii pentru semne de boala.
  • Diagnosticul cancerului si a altor boli.
  • Scaderea semnelor externe ale imbatranirii.
  • Imbunatatiti aspectul pielii.
  • Sfaturi pentru pacienti in ingrijirea preventiva a pielii.

Dupa cum puteti vedea, diferenta dintre o ocupatie si alta este determinata de cat de profunde sunt cunostintele lor, precum si de tratamentele pe care le pot prescrie: cosmiatria se concentreaza pe tratamente externe, iar dermatologia merge mai departe, cautand cauzele afectiunilor pielii. pielea si chiar fixarea lor prin tratamente care sunt interne si pot fi legate de boli sau infectii. Acum ca stiti diferentele dintre aceste ocupatii, va veti putea face o idee la care sa mergeti in cazul in care aveti o afectiune sau ingrijorare si amintiti-va ca daca aveti disconfort sau ati detectat o problema cu pielea dvs. , un specialist precum un dermatolog este cel care va avea cea mai exacta parere pentru a indica un tratament.

DIN ACEEASI CATEGORIE

Cele mai noi articole