Ingrijirea broscutei

Daca te-ai hotarat sa iti achizitionezi o broscuta testoasa drept animal de companie, ar trebui intai sa te informezi asupra modului in care va trebui sa o ingrijesti. Din fericire, broscutele sunt animale care nu au nevoie de foarte multa atentie, asadar nu iti vor da viata peste cap. Sa aflam mai multe despre ingrijirea broscutei!

In primul rand vei avea nevoie de un acvariu nu foarte mare. Broscutele nu sunt animale foarte active si nu au nevoie de spatiu mare de miscare. Trebuie sa stii ca broscutele nu sunt animale sociabile, pe care sa le tii in permanenta in brate si cu care sa te joci. Dimpotriva, specialistii recomanda sa lasi broscuta sa isi petreaca cat mai mult timp in acvariu, deoarece contactul cu tine o poate stresa peste masura.

In al doilea rand, ar trebui sa te gandesti daca broscuta se “potriveste” familiei tale. Daca ai copii mai mici de 5 ani este bine sa nu ii lasi sa aiba contact cu broscuta. Broastele testoase sunt purtatoare de multe bacterii, iar cea mai raspandita este salmonella. Este foarte indicat sa te speli pe maini de fiecare data dupa ce ai pus mana pe broscuta.

Va trebui sa te gandesti si cum sa ii refaci habitatul natural al broscutei. Cel mai bine este sa intrebi un specialist ce ar trebui sa contina acvariul tau (pietre, sursa de caldura, apa, pamant, iarba, etc.) pentru ca broscuta sa fie sanatoasa si fericita. Ingrijite corespunzator, broscutele testoate pot trai foarte mult si este bine sa stii ca acestea cresc in permanenta, asadar va trebui sa le schimbi acvariul cam la 2-3 ani.

Broscutele hiberneaza. Insa au nevoie de anumite conditii pentru a face acest lucru. Daca stai la curte este indicat sa lasi broscuta afara pe timpul iernii. Aceasta isi va gasi un loc sau isi va sapa o mica groapa in pamant, unde va putea hiberna linistita (este esential ca broscuta sa nu fie dezgropata de copii sau caini, deoarece acest lucru ii poate fi fatal). Daca stai intr-un apartament este bine sa nu lasi broscuta sa hiberneze. In apartament este foarte cald, iar broscuta s-ar putea trezi brusc din hibernare, lucru care poate duce, din nou, la deces.

Broscutei tale ii trebuie o temperatura destul de ridicata pentru a se simti bine. In timpul zilei, aceasta va avea nevoie de 27 de grade C, iar in timpul noptii de 21 de grade C. Trebuie sa ai grija si la apa din acvariu si sa o schimbi periodic. Nu se foloseste apa direct de la robinet, aceasta trebuie mai intai fiarta si lasata sa se raceasca complet.

Daca observi ca broscuta nu mai are pofta de mancare si este letargica, vizita la medicul veterinar este obligatorie. Incearca sa iti cumperi intotdeauna doua broscute, chiar si de acelasi sex, pentru a nu se plictisi intre cei patru pereti de sticla ai acvariului.

DIN ACEEASI CATEGORIE

Cele mai noi articole