Proprietatile vinetelor si cum te ajuta sa pierzi grasime abdominala

Vinetele nu trebuie consumate niciodata crude, deoarece ar putea fi toxice. Avand un continut mare de apa, pe langa faptul ca nu ne ingrasam, ne ajuta sa purificam organismul.

Vinetele este una dintre cele mai hranitoare legume pe care le gasim la targ. De fapt, este perfect pentru cei care tin dieta sau vor sa slabeasca.

Se poate savura in diferite preparate si retete, fie ele copte, fierte, sotate etc. Aflati despre proprietatile vinetelor de a pierde grasimea abdominala in articolul urmator.

Vinetele, un mare aliat pentru a slabi

Exista multe legume si fructe care ne pot ajuta in scopul nostru de a pierde in greutate, mai ales in zona abdominala, cu toate acestea,  nu trebuie sa subestimam puterea vinetelor.

Aceasta leguma violet inchis, cu o aroma distinctiva, nu numai ca ofera o cantitate minima de calorii, dar ofera si diverse beneficii pentru sanatate.

Pentru ca vinetele sa nu se rumeneasca, este indicat sa o stropiti cu putina zeama de lamaie si un praf de sare.

Este necesar sa stiti ca vinetele trebuie consumate intotdeauna gatite, niciodata crude, deoarece poate fi toxica pentru organism. Poate provoca dureri de stomac.

Culoarea acestei legume se datoreaza antocianilor, care contin proprietati excelente. De asemenea, sunt bogate in antioxidanti, minerale (cum ar fi potasiul) si vitamine. Acesti nutrienti s-au dovedit a fi esentiali pentru a preveni aparitia bolilor si pentru a lupta impotriva imbatranirii.

Pentru fiecare 100 de grame, furnizeaza doar 20 de calorii; In plus, ne ofera satietate, un factor important in dietele de slabit. De parca toate acestea nu ar fi de ajuns, vinetele ajuta:

  • Prevenir la anemia.
  • Sunt foarte bune pentru piele.
  • Imbunatatiti circulatia sangelui.
  • Imbunatatiti functionarea bilei.
  • Ofera fibre pentru purificarea organismului.
  • Contine o cantitate buna de apa in compozitia sa.
  • Reduceti nivelul zaharului din sange si colesterolul rau.
  • Este un excelent diuretic, pentru combaterea retentiei de lichide.
  • Folosit local, calmeaza durerea arsurilor solare minore.

Este bine de retinut ca putem profita de toate aceste proprietati atunci cand mancam legume fierte, coapte, la abur sau la gratar, nu aluate, prajite sau cu sosuri.

Suc de vinete pentru a pierde in greutate

Aceasta reteta este cu adevarat simpla si in acelasi timp eficienta. Ajuta la pierderea in greutate si la eliminarea grasimii de pe abdomen. Urmati acesti pasi:

  • Se spala si se usuca bine o vinete mare (sau doua mici), taiate cubulete mici.
  • Puneti intr-o oala medie si acoperiti cu apa cel putin la jumatate.
  • Aprindeti focul si fierbeti timp de cinci minute, indepartati si lasati sa stea pana se raceste.
  • Cu o strecuratoare, strecoara apa intr-un recipient (daca este de sticla, mai bine).
  • Acoperiti borcanul sau recipientul si puneti-l la frigider.
  • Bea patru pahare de suc de vinete sau apa pe zi.
  • Il poti amesteca cu suc natural de portocale (stors).
  • Prima injectie ar trebui sa fie inainte de micul dejun si ultima inainte de culcare.
  • Repetati acest tratament cel putin doua saptamani, folosind intotdeauna o vinete „noua” pentru a fierbe apa.

Datorita fibrei oferite de aceasta reteta, veti ajuta sa va satisfaceti pofta de mancare. De asemenea, retineti ca aceasta substanta este capabila sa genereze un impact pozitiv asupra microbiotei intestinale, potrivit unui studiu publicat in The British Journal of Nutrition . Acest lucru imbunatateste sanatatea metabolica si capacitatea organismului de a oxida grasimile.

O alta reteta de suc de vinete

Acesta este asemanator celui precedent, dar se prepara direct cu suc de portocale.

  • Veti avea nevoie de una mare sau doua vinete mici si doua portocale.
  • Taiati vinetele in sapte bucati egale si stoarceti sucul de la portocale.
  • Amesteca totul si bea la micul dejun.
  • Nu manca nimic pana la pranz.
  • Repetati o data pe zi timp de doua saptamani.

La randul sau, nu uitati sa urmati o dieta hipocalorica, sa efectuati activitate fizica de trei ori pe saptamana si sa beti doi litri de apa pe zi.

Mai multe retete de vinete

Daca vrei sa slabesti si nu stii ce sa mananci, poti profita de beneficiile vinetelor. In plus, de cand ai facut apa de vinete, vei avea cateva fierte pe care e pacat sa le arunci.

Deci, aruncati o privire la aceste retete simple:

Rulouri de vinete umplute

Ingrediente

  • O vinete mare.
  • 1 morcov.
  • Un mar verde.
  • O lingura de ulei de masline (20 ml).
  • 1 lingura de sos de soia (15 ml).
  • Jumatate de lamaie.
  • Un praf de usturoi tocat.
  • Sare si piper.

Pregatirea

  • Curatati morcovul si merul si taiati-le in fasii julienne subtiri.
  • Adaugati sosul de soia, sucul de lamaie, piper si sare si lasati la marinat.
  • Vinetele se taie felii, se condimenteaza cu piper si sare si se calesc pe gratar cu putin ulei de masline, la foc mic, pana se inmoaie.
  • Intindeti pe o farfurie, puneti umplutura de morcovi si mere si infasurati-o intr-o rola.

Vinete prajite

Ingrediente

  • 2 vinete.
  • Aceite de oliva (100 ml).
  • 3 catei de usturoi tocati marunt.
  • Sare si piper negru.
  • 4 foi de dafin.
  • 1 lingura de cimbru (5 g).

Pregatirea

  • Taiati vinetele in felii de aproximativ aceeasi grosime.
  • Aranjati-le ca niste straturi pe o tava de copt.
  • Adaugati uleiul de masline, sare si piper.
  • La final, usturoiul, cimbru si frunza de dafin.
  • Coaceti timp de 15 minute.

Pate de vinete

Puteti avea betisoare de morcov si telina cu putin humus de naut.

Aceasta reteta de mancare araba este un starter delicios si cu continut scazut de calorii.

Ingrediente

  • 2 vinete.
  • Ulei de masline (dupa gust).
  • 2 catei de usturoi.
  • Suc de lamaie.
  • Sare, piper si chimen (dupa gust).

Pregatirea

  • Taiati vinetele felii, fara coaja si treceti-le prin fierul de calcat sa se rumeneasca putin.
  • Taiati-le apoi patrate si duceti-le la tocator sau blender, adaugand sucul de la o lamaie, usturoiul tocat, uleiul de masline si condimentele.
  • Amestecati bine pana obtineti o pasta.

Vinete umplute cu spanac si orez brun

Retineti ca spanacul este o completare perfecta pentru vinete. Contin cantitati mari de vitamina C, care este legata de o imbunatatire a functiei imunitare.

Ingrediente

  • 1 ceapa.
  • 1 morcov.
  • 2 vinete.
  • 1 pachet de spanac.
  • Sare si piper dupa gust).
  • 2 cani de orez brun (500 g).
  • 2 linguri de ulei de masline.
  • Optional: sunca si branza.

Pregatirea

  • Taiati vinetele in jumatate pe orizontala si gatiti la cuptor timp de 30 de minute.
  • Intre timp, faceti orezul.
  • Scobiti vinetele si tocati pulpa.
  • Se caleste o tigaie cu spray de legume si se rumeneste ceapa cu morcovii si spanacul.
  • Se amesteca cu pulpa de vinete si cu orezul.
  • Folositi-l pe toate pentru a umple vinetele coapte.
  • Puteti gratina cu branza degresata sau cu cateva felii de sunca degresata.

Vinetele, legume care ajuta la slabit

Dupa cum puteti vedea, puteti pregati mai multe retete simple si delicioase cu acest aliment pentru a pierde in greutate intr-un mod sanatos. Asadar, mergeti mai departe si profitati de marile proprietati ale vinetei din preparatele voastre, dar incercand intotdeauna sa mentineti o dieta echilibrata.

Amintiti-va ca, daca aveti indoieli cu privire la modul de a manca corect, puteti oricand sa va consultati medicul de familie sau nutritionistul.

DIN ACEEASI CATEGORIE

Cele mai noi articole