5 SFATURI pentru a incepe un stil de viata sanatos

A incepe un nou stil de viata nu este usor , necesita schimbarea aspectelor vietii tale pe care le-ai facut intotdeauna pentru alte actiuni pe care nu le-ai facut niciodata. Aceasta situatie poate fi putin haotica, mai ales la inceput.

Din acest motiv, va aduc cateva sfaturi super importante care sa va ajute sa incepeti un stil de viata sanatos mult mai usor de mentinut in timp.

ACCEPTA-TE DAR CAUTA SA SCHIMBATI

De multe ori incepem un nou stil de viata sanatos pentru ca „uram” o parte a corpului nostru sau totul in ansamblu. Aceasta este o EROARE, este in regula ca vrei sa te imbunatatesti atat psihic, cat si fizic, dar motivul nu este pentru ca „urasti” ceva la tine. Exista doua motive principale pentru aceasta:

Primul motiv

Incepand un stil de viata sanatos, in cautarea de a schimba ceva despre tine, pentru ca il urasti, te va face sa vrei o schimbare foarte repede . Facandu-va sa respectati diete prea stricte, supraantrenamente si sa cresteti obsesia de a atinge obiectivul intr-un timp foarte scurt.

Modificarile trebuie facute putin cate putin , altfel este posibil sa iti afecteze sanatatea fiind mai obosita, mai nemotivata sau chiar ajungand la un rezultat mai rau decat cel initial.

Al 2-lea motiv

Uneori ne gandim doar la tot ce vom face cand deja ne atingem scopul, de exemplu: „cand voi pierde acele kilograme in plus imi voi cumpara haine noi”, si de ce nu acum? Trebuie sa te bucuri de procesul de schimbare la fel de mult ca atunci cand il primesti, asa cum am mentionat, este un proces foarte lung, indiferent daca vrei sa cresti masa musculara sau sa pierzi grasimea corporala.

Daca singurul lucru care te face sa continui este rezultatul final, atunci cand vezi ca dureaza „mult timp” motivatia va scadea si este foarte probabil sa ajungi sa o parasesti. Din acest motiv, trebuie sa te bucuri de noul tau stil de viata sanatos inca de la inceput.

INVATA

O alta greseala destul de comuna atunci cand vrei sa incepi un stil de viata sanatos este sa vrei o schimbare, dar sa nu vrei sa inveti nimic despre acest stil de viata.

Daca esti hotarat sa incepi o noua viata, trebuie sa inveti despre cum este acest nou mod de a face lucrurile, cu cat cunosti mai multe aspecte, cu atat vei obtine rezultate mai bune.

Cauta aspecte despre mancare, exercitii, de ce sa faci acest tip de exercitii, cum sa faci corect, cat sa te odihnesti, cat sa te antrenezi si un lung etc.

ORGANIZATI-VA

Schimbarea rutinei pe care ai purtat-o ​​zi dupa zi cu una complet noua poate fi… un pic destul de haotica. Procesul de schimbare a obiceiurilor nu este usor si necesita timp pentru a ne adapta la noi sarcini pe care nu le-am mai facut pana acum.

Acesta este motivul pentru care organizarea este cu adevarat importanta atunci cand incepeti un nou stil de viata. Organizati mesele, antrenamentele, temele de clasa sau de lucru, toate pentru a redistribui timpul de la zero, evitand astfel probleme precum „Nu am timp sa…”

Acest lucru se datoreaza faptului ca nu ati petrecut timp cu aceasta noua sarcina inainte si acum introducerea ei in stilul dvs. de viata este posibila doar printr-o redistribuire a timpului.

NU VA COMPARA CU NIMENI

Atat pierderea grasimii corporale, cat si cresterea masei musculare sunt procese dificile care necesita timp, efort si perseverenta. Indiferent de unde porniti, nimeni nu o are mai usor decat o alta persoana. A fi slab si a castiga in greutate intr-un mod sanatos nu este mai usor decat a fi supraponderal si a pierde grasime.

Totul necesita o schimbare, atat in ​​obiceiuri, cat si in mentalitate, pentru ca este necesar sa-ti schimbi atat modul de a gandi, cat si cel de a face lucrurile, iar toate schimbarile sunt cu adevarat complexe.

Din acest motiv, concentreaza-te pe propriile obiective si nu compara rezultatele cu alte persoane si cu ceea ce au realizat deja.

NU EXISTA NUMAI UN SINGUR STIL DE VIATA SANATOS

Exista mii de moduri de a manca mai bine, de a face sport, alege-l pe cel care ti se potriveste cel mai bine.

Daca ai o dieta flexibila si faci sportul sau exercitiile care ti se potrivesc cel mai bine, inceperea unui stil de viata sanatos nu va mai fi ceva ce urasti, motivatia ta va creste si iti va fi mai usor sa-l mentii in timp.

DIN ACEEASI CATEGORIE

Cele mai noi articole