Cum sa comunicati mai bine

O buna comunicare, pe langa compatibilitatea sexuala, sunt absolut necesare pentru ca o relatie sa functioneze. Chiar daca inca nu exista un manual de comunicare, sunt cateva trucuri si gesturi pe care le poti face pentru a-ti imbunatati comunicarea in cadrul cuplului. Sa vedem ce trebuie sa faceti ca sa comunicati mai bine cu partenerul.

Momentul este important. In special daca ai ceva serios sa ii spui partenerului, alegerea momentului este foarte importanta. Incearca sa nu lasi prin prajma nicio sursa de distragere a atentiei (televizor, muzica, radio, etc.) si sa va concentrati doar asupra partenerului.

Evita si locurile aglomerate, momentele in care sunteti pe graba sau daca sunteti la un eveniment. Cel mai bine ar fi sa vorbiti in intimitatea propriei case, atunci cand sunteti singuri. In acest fel veti putea vorbi mult mai linistiti si veti putea fi mai sinceri.

Vorbiti despre ziua voastra seara. Este bine sa va formati un obicei de a vorbi in fiecare seara despre cum a decurs ziua respectiva. In acest fel sunteti mult mai deschisi unul fata de celalalt si va puteti implica activ atunci cand partenerul are o problema.

Radeti impreuna. Atunci cand povestiti despre diverse lucruri, nu uita si de momentele amuzante. Rasul are rolul de a te destinde si relaxa, iar asta este un lucru bun pentru orice relatie. In plus, ar trebui sa vorbiti si despre lucrurile bune si frumoase care vi se intampla, nu numai despre necazuri, suparari sau probleme la locul de munca.

Invata sa asculti. Pentru orice persoana este foarte important sa poata vorbi cu partenerul de viata atunci cand trece prin momente mai putin placute. Si este foarte placut sa stii ca exista cineva, care te asteapta acasa, si vrea sa te asculte, chiar daca este vorba de o problema. In acest fel castigam increderea partenerului si suntem mult mai deschisi in relatie.

Sinceritatea. Daca nu exista sinceritate, atunci comunicarea este inutila. Ce rost are sa ii spui partenerului de viata minciuni? Cu ce te va ajuta acest lucru? Si nu uita ca minciuna are picioare scurte, iar atunci cand va afla ca nu ai fost sincera nu va mai avea incredere in tine. Si fara incredere, nicio relatie nu poate rezista.

Spune tot ce simti. Ascunderea sentimentelor fata de partener este o greseala foarte des intalnita. Din dorinta de a nu rani partenerul alegem sa nu fim complet sinceri si sa trecem peste anumite sentimente, care ne pot deranja. Ei bine, in acest fel, nu faci decat sa acumulezi frustrari, care la un moment dat vor fi evidente si vor “da pe afara”.

DIN ACEEASI CATEGORIE

Cele mai noi articole