Cum sa remediati greselile de ortografie pe Mac, iPad si iPhone

Editoarele de text sunt folosite zilnic de un numar mare de utilizatori. Atat pentru a lua notite, cat si pentru a crea un raport al companiei, acesta este un instrument foarte recomandat in cadrul ecosistemului Apple.

Pentru a avea rezultate promitatoare, trebuie sa ai un corector ortografic care sa te ajute in fiecare zi, iar in acest articol va vom spune cum il veti putea folosi pe diferitele platforme.

Este de incredere modul Apple de a corecta?

Pages este un instrument puternic de editare a textului care este inclus gratuit pe toate platformele Apple. In aceste cazuri, cand scrieti si ca oameni care suntem, putem face greseli de ortografie sau de gramatica. In multe cazuri nici nu ne dam seama pentru ca scriem cu o viteza destul de mare si pentru ca insusi creierul isi inseala propria intelegere. De aceea, toate editorii de text integreaza diferite instrumente de corectare , care verifica constant textul scris.

Dar, ca raspuns la intrebarea pe care am pus-o anterior, evident ca nu poti avea incredere completa intr-un corector ortografic bazat pe inteligenta artificiala. In multe cazuri, diferite greseli de ortografie pot fi omise sau, de asemenea, nu se respecta o gramatica corecta. De aceea ar trebui folosit verificatorul ortografic Pages, ca un simplu suport . Prin aceasta ne referim la faptul ca alte instrumente trebuie utilizate sau revizuite manual. Nu va puteti pune toata increderea intr-un sistem care nu este tocmai perfect, deoarece ca om sau corector specialist nu exista, evident, nimic comparabil.

Remedierea erorilor pe Mac

Mac-ul este unul dintre cele mai comune computere pe care Pages ruleaza zilnic. Exista multe instrumente disponibile pentru utilizator pentru a edita textul. Dar cel mai interesant lucru poate fi corectorul care este integrat pentru a putea scrie cu o proprietate mai mare. Mai jos va explicam toate modalitatile care exista pentru a-l folosi.

Verificati ortografia si gramatica

In general, verificarea ortografiei si a gramaticii dintr-un document este o procedura foarte simpla. Mai exact, veti putea identifica rapid toate aceste corectii apasand Command + punct si virgula. Cu aceasta comanda, prima eroare din tot textul va fi afisata automat. In cazul apasarii urmatoare a acestor taste, vor fi afisate toate erorile care urmeaza.

La fel, pentru a afisa toate erorile intr-un mod fix, pur si simplu urmati calea: Editare > Ortografie si gramatica > Verificati gramatica si ortografie . Acest lucru va forta sa fie marcate toate cuvintele care pot contine o eroare. In acest moment, trebuie pur si simplu sa treceti cu mouse-ul peste ele si sa faceti clic in timp ce apasati tasta Control. Din acest moment puteti alege sugestia de corectare, sau chiar daca doriti sa o ignorati complet. Acesta este un clasic in orice tip de editor de text.

Folosind corectarea automata

Corectarea automata este o caracteristica cu adevarat utila care este prezenta in majoritatea produselor tehnologice. Fara indoiala, este cu adevarat util sa poti reduce greselile de ortografie fara sa-ti dai seama, deoarece ajustarea se va face automat. Retineti ca cuvintele scrise gresit sunt subliniate cu rosu, iar sugestiile de corectie sunt afisate cu albastru sub cuvant. Pentru a activa aceasta functie, trebuie doar sa urmati instructiunile de mai jos:

 1. Urmati calea Pagini > Preferinte gasite in bara de instrumente cu programul deschis.
 2. Faceti clic pe Corectare automata in partea de sus a ferestrei.
 3. Bifati caseta de langa Corectare automata a ortografiei.

Odata activat, vei putea accepta sugestiile care vor aparea si care iti vor imbunatati substantial gramatica. Desi, puteti sari peste el pentru a putea continua sa scrieti asa cum vedeti necesar, facand clic pe Escape. De asemenea, toate revizuirile care sunt efectuate automat pot fi, de asemenea, anulate.

Foloseste corectorul ortografic

Pages are un instrument cu adevarat util care grupeaza toate greselile de ortografie care au fost gasite in document. In aceasta fereastra, vei putea parcurge fiecare dintre alertele care pot fi gasite, cu eventualele revizuiri. De asemenea, va permite sa omiteti greseala de ortografie si, de asemenea, sa va amintiti corectia care se aplica pentru a antrena autocorector. Pentru a accesa aceasta fereastra, pur si simplu urmati acesti pasi:

 1. Pe bara de instrumente, selectati Editati.
 2. Faceti clic pe Ortografie si gramatica.
 3. Alegeti Afisare ortografie si gramatica.

Trebuie remarcat faptul ca in mod implicit vor fi afisate greselile de ortografie care exista in tot textul. De aceea, daca doriti sa consultati un anumit paragraf, trebuie pur si simplu sa selectati textul de consultat si apoi sa faceti toti pasii pe care i-am mentionat anterior.

Folositi diferite limbi

Este relativ obisnuit in domeniul educational si al muncii sa trebuiasca sa scrieti documente in diferite limbi. De exemplu, in cercetarea in invatamantul superior, este necesara o mare utilizare a limbii engleze pentru a putea scrie cercetare. De aceea poate fi interesant sa schimbi limba corectorului pentru a te putea adapta la textul care urmeaza sa fie scris. In plus, trebuie mentionat ca engleza, fiind o limba practic universala, este mult mai bine implementata in dictionar.

In acest sens, trebuie urmati urmatorii pasi pentru a putea schimba limba in corector:

 1. In coltul din stanga sus, selectati meniul Apple si deschideti Preferinte de sistem .
 2. Faceti clic pe Tastatura si selectati Text in partea de sus a ferestrei.
 3. Faceti clic pe meniul drop- down Ortografie si alegeti Configurare.
 4. Trageti limbile din lista in ordinea in care doriti sa fie verificate.
 5. Faceti clic pe OK.
 6. Faceti clic din nou pe meniul derulant Ortografie si faceti clic pe Automat dupa limba.

Acesta din urma este cu adevarat important, mai ales pentru a putea scrie foarte confortabil intre diferite limbi. Cu alte cuvinte, nu va trebui sa schimbati limba, deoarece sistemul de operare va sti daca utilizati engleza, spaniola sau orice alta limba. Momentan cu aceasta instructiune veti alege cel mai potrivit corector.

Utilizati corectorul pe iPhone si iPad

La fel ca si pe Mac, pe iPhone si iPad poti gasi si aplicatia Pages cu care poti proiecta diferite texte. De aceea, puteti gasi si diferite instrumente de corectie automata, dincolo de cele care sunt integrate nativ in sistemul de operare si care se gasesc in alte aplicatii. Mai jos detaliem toate modalitatile de a stoarce aceste caracteristici in aceste cazuri.

Trecerea in revista a greselilor pe care le-ati facut

Pe iPad, Pages functioneaza intr-un mod similar cu Mac. In acest caz, exista un sistem de autocorrectie care va permite sa verificati ortografia in timp real. Orice cuvant sau grup de cuvinte care are un anumit tip de eroare gramaticala va fi evidentiat cu o linie rosie in partea de jos . In cazul in care doriti sa o corectati, va trebui pur si simplu sa faceti clic pe acest cuvant si sa alegeti cea mai potrivita corectie, in functie de ceea ce ati vrut sa exprimati. Acesta va fi in partea de jos a textului. Pentru a activa aceasta functionalitate, pur si simplu urmati acesti pasi:

 1. In dreapta sus, atingeti cele trei puncte.
 2. Selectati Setari in mijlocul listei.
 3. Apoi faceti clic pe Autocorect .
 4. Activati optiunea Verificati ortografia .
 5. Atingeti documentul pentru a inchide toate setarile deschise anterior.

Dintre diferitele optiuni de corectare automata, puteti alege diferite sectiuni de relevanta. Concret, vei putea activa ortografia ca atare, dar si detectarea link-urilor paginilor web, detectarea listelor sau posibilitatea detectarii unui email. Acest lucru este cu adevarat util pentru a putea ajusta aspectul intr-un mod adecvat, in functie de continutul intregului document.

Adaugati si eliminati cuvinte din dictionarul de ortografie

Un aspect cu adevarat important in Pages pentru iPad si iPhone este ca trebuie sa te antrenezi. Corectorul are in spate un dictionar, care va permite sa stiti daca ceva este scris gresit. Tu insuti le poti antrena inteligenta memorand corect cuvintele corectate. Procesul este foarte simplu, deoarece va trebui pur si simplu sa atingeti cuvantul subliniat si apoi sa alegeti Aflati cuvantul din meniul derulant . Acest lucru il va adauga la dictionarul care este partajat atat in ​​Pages, cat si cu alte aplicatii.

De asemenea, se poate intampla sa includeti un cuvant in dictionar din greseala si, prin urmare, nu este corect. In aceste situatii, sistemul de corectie permite si eliminarea acestora intr-un mod foarte simplu. In acest caz, tot ce trebuie sa faceti este sa atingeti de doua ori cuvantul din document si apoi sa selectati Renuntati la ortografie . Din acest moment va disparea din Pages si din restul aplicatiilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE

Cele mai noi articole