Cum sa-ti deschizi o afacere in timp de pandemie

Ti s-a parut vreodata ca ar fi o idee extraordinara sa poti avea propria ta afacere? Dar ti-a scazut entuziasmul odata cu instalarea pandemiei?

Chiar daca mii sau milioane de companii din intreaga lume s-au inchis din cauza pandemiei, asta nu inseamna ca visul tau de a deveni antreprenor trebuie sa se sfarseasca aici. Dimpotriva! Gestinandu-ti atent ideile posibile de afaceri si punand in aplicare cea mai buna solutie, vei reusi simplu si rapid sa-ti dezvolti propria companie de succes. Bineinteles, cat de valoroasa va fi ideea ta si cat de mult succes iti va aduce aceasta nu depinde decat de tine si de modalitatea in care vei alege s-o promovezi.

Cum sa-ti deschizi o afacere in timp de pandemie

Alegerea mediului ideal

Este bine sa te gandesti extrem de atent unde-ti vei desfasura afacerea si tipul ei. Exista foarte multe afaceri care debuteaza excelent in aceasta perioada in mediul online, dat fiind multitudinea de oameni care se protejeaza pe sine si care incearca pe cat de mult cu putinta sa limiteze contactul.

De altfel, business-urile online vor avea intodeauna succes, cu precadere dat fiind evolutia tehnologica. Iar daca ai un buget foarte mic sau nu vrei sa ai un start scump, o afacere online este alegerea ideala. Iti poti gasi furnizorii potriviti tot online sau sa realizezi de la distanta serviciile si/sau produsele pe care sa le expediezi prin curier/email etc. la adresa clientilor.

Inscrierea intr-un catalog de afaceri

Fiind la inceput e foarte putin probabil ca numele tau sa fie inca de la inceput pe prima pagina a revistelor, a ziarelor sau peste tot in media. Asta inseamna ca va trebui sa te implici putin si pe partea de promovare. Nu te culca pe o ureche zicand ca acest aspect e un fleac. Promovarea impune foarte multa strategie, mai ales cand nu ai bugetul disponibil.

Un punct de plecare poate fi inscrierea intr-un catalog de afaceri astfel incat numele firmei tale sa se insiruie printre numele altor zeci de personalitati deja remarcabile.

Promovarea cu ajutorul articolelor

Din cand in cand e bine sa mai apelezi si la cate un compromis, iar o afacere online merge mana in mana cu un blog personal, dedicat afacerii tale. Ori chiar si mai eficient poate fi sa-ti promovezi afacerea si prin intermediul altor bloguri, cu ajutorul unor persoane care au un blog de nisa pe domeniul tau si care-ti pot promova serviciile. 

DIN ACEEASI CATEGORIE

Cele mai noi articole