Iata ce trebuie sa faci pentru a-ti imbunatati relatia de cuplu

Primul lucru de făcut dacă te găsești în această situație este să respiri adânc și să-ți dai seama că nu ești singur. Ai oportunitate de a învăța strategii pe termen lung pentru a depăși obstacolele și a aprofunda conexiunea dintre tine si partenerul tau. Prin adoptarea anumitor principii, cuplurile pot folosi timpul petrecut impreuna nu doar pentru a supraviețui, ci pentru a prospera si a avea o relatie de cuplu sanatoasa.

Sprijină-ți soțul / soția să facă lucrurile care îi mențin sănătoși din punct de vedere emoțional

Cel mai probabil, vă lipsește un număr inimaginabil de lucruri pe care atat tu cat si partenerul nu le-ati facut. Asadar, este timpul sa le faceti. Este extrem de important sa va sustineti reciproc, chiar si atunci cand poate nu sunteti de acord cu deciziile partenerului. Acordati prioritate activităților specifice care vă reconectează sau vă centrează în interiorul dvs. Asta poate fi orice, de la apelarea unui anumit prieten, practicarea yoga sau exerciții fizice, cititul, gătitul sau angajarea în ceva creativ. Cu totii avem anumite pasiuni pe care ar trebui sa le urmam chiar si atunci cand suntem angajati intr-o relatie romantica. Dvs. și partenerul dvs. pe care l-ati intalnit pe un site de matrimoniale, puteți fi generoși unul cu celălalt, încurajându-vă reciproc să va rezervati timpul necesar pentru aceste activitati placute. Daca ii oferi partenerului tau spatial de care acesta are nevoie pentru a face lucrurile care ii plac, atunci cu siguranta relatia voastra se va imbunatati semnificativ. De asemenea, este extrem de valoros să-ți faci timp si pentru a face lucruri împreună. 

Acordați-va reciproc intelegere, compasiune si empatie

Cu toții trecem la un moment dat printr-o perioadă grea. Asadar, cu siguranta și tu și partenerul tău veti avea momente în care va veti simti cu moralul la pamant. Intr-o astfel de situatie, este important sa va aratati unul celuilalt empatie si intelegere. Totodata, afectiunea nu trebuie sa lipseasca. Acest lucru este valabil mai ales atunci când sunteți anxiosi sau copleșiti efectiv de problemele vietii. Atunci când partenerul tău se simte trist, poți să ii oferi spațiu sau sprijin emoțional. Poate fi un moment excelent pentru a oferi o afecțiune suplimentară. Acest lucru îl poate ajuta să se reseteze și poate crea un echilibru perfect in cuplu. Dacă există o problemă continuă care vă deranjează, alegeți un moment în care să stați și să vorbiți când sunteți amândoi calmi și aveți capacitatea de a vă concentra și de a vă asculta reciproc.

Nu iti critica partenerul

Critica nu face altceva decat sa distruga o relatie. Acea voce critică și pretențioasă din capul tău este de fapt un dușman al relației tale. Desigur, partenerul dvs. nu este perfect și sunteți obligat să observați si defectele sale. Cu toate acestea, catalogarea fiecărei greșeli nu va face altceva decât să vă rănească pe amândoi. Indiferent de situatie, este important sa ramenti amandoi calmi atunci cand intampinati o problema, pentru ca doar asa puteti lua cele mai bune decizii. Atunci cand sunteti nervosa, faceti o pauza inainte de a purta o conversatie. Altfel, ati putea reactiona in moduri pe care le-ati putea regreta mai tarziu. Acordati-va timp inainte de a raspunde la anumite intrebari pe care partenerul vi le adreseaza, si in nici un caz nu il criticati,

Articolul precedentCe este un strigoi?
Articolul următorDespre Serialul Cold Case

DIN ACEEASI CATEGORIE

Cele mai noi articole