6 Beneficii dovedite ale Quinoei

Unii il cunosc drept „ki-nu-a” altii ca „ki-no-ah” , dar indiferent cum il pronuntati, important este sa il consumati in mod regulat pentru ca ceea ce probabil nu stiati este ca acest lucru fara gluten cerealele antice au o cantitate mare de beneficii pentru sanatate.

O sursa excelenta de proteine ​​Quinoa este una dintre cerealele cu mai multe proteine, chiar mai mult decat cous cous, orezul alb si chiar orezul brun. Este, de asemenea, o proteina „completa”, ceea ce inseamna ca contine toti cei noua aminoacizi esentiali de care corpul dumneavoastra are nevoie (cand majoritatea proteinelor pe baza de plante au doar cativa dintre acestia). Asadar, daca incluzi o cana de quinoa in mesele tale zilnice, fie intr-un castron, intr-o salata sau intr-o supa de casa, vei consuma aproximativ opt grame de proteine.

Ideal pentru lunile fara carne, miscarea globala pe care ar trebui sa incepi sa o urmaresti.

Ofera fibre Pentru fiecare portie de quinoa (aproximativ o cana) veti obtine cinci grame de fibre, un nutrient pe care majoritatea dintre noi nu il consumam in cantitatea zilnica recomandata (25-28 de grame pe zi pentru femei conform Institutului de Medicina din Statele Unite ale Americii). Asa ca includerea quinoa in preparatele tale este o modalitate usoara de a umfla numarul total, si nu stomacul! Pe langa faptul ca te ajuta sa ramai regulat, saraci in grasimi, zahar si carbohidrati complecsi te va face sa te simti plin si fara greutate.

Va poate ajuta sa ramaneti la o greutate sanatoasa . Combinatia de proteine ​​si fibre este super satisfacatoare, mai ales daca incercati sa slabiti cateva kilograme. Pentru a pierde in greutate, trebuie sa mananci mai putine calorii decat arzi. De aceea, pentru a-ti atinge obiectivul, trebuie sa cresti metabolismul si sa-ti reduca pofta de mancare. In mod curios, quinoa indeplineste aceste doua proprietati. Este bogat in proteine, ceea ce poate creste metabolismul si reduce semnificativ apetitul. La fel ca cantitatea sa mare de fibre poate creste senzatia de satietate, ceea ce te face sa mananci mai putine calorii in general.

Quinoa este in mod natural fara gluten Daca sunteti celiac sau intolerant la gluten, puteti considera quinoa drept superaliment, deoarece este in mod natural fara gluten. Acum iti poti satisface pofta de carbohidrati si este mult mai buna decat faina de porumb sau de orez care nu ofera la fel de multa valoare nutritiva.

Te acopera in totalitate in departamentul de vitamine si minerale Quinoa contine o doza importanta de fier si magneziu necesare contractiei si relaxarii musculare, pentru sanatatea oaselor, precum si pentru celulele rosii din sange deoarece ajuta la transportul oxigenului din plamani catre restul de la corpul ei. Cheia este sa inmuiati quinoa in apa inainte de a o gati, astfel incat organismul sa poata absorbi si mai mult din acesti nutrienti cheie.

De asemenea, contine antioxidanti din plante numiti flavonoide, cum ar fi quercetina si kaempferol, ambele gasite in cantitati mari in quinoa. De fapt, continutul de quercetina al quinoei este chiar mai mare decat in ​​alimentele tipice bogate in quercetina, cum ar fi afinele. Aceste molecule importante au efecte antiinflamatorii, antivirale, anticancerigene si antidepresive, astfel incat consumul de quinoa creste semnificativ aportul total din acesti (si alti) nutrienti importanti.

Ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange De fiecare data cand mananci quinoa este ca si cum ai oferi corpului o veste buna. Quinoa are un indice glicemic scazut, care este o masura a cat de repede un aliment va creste glicemia. Cu cat reusiti sa va mentineti glicemia sub control, cu atat este mai mic riscul de boli de inima sau diabet.

De abia asteptati sa o pregatim? Incercati aceste trei moduri delicioase.

Mai intai pregatiti quinoa:

Proportia de baza pentru gatit quinoa este o parte quinoa la doua parti lichid, la fel ca orezul.

INGREDIENTE 1 cana de quinoa 2 cani de apa

PREPARARE Clatiti quinoa intr-o strecuratoare sub apa.Puneti quinoa si apa intr-o oala si aduceti la fiert.Odata ce da in clocot, reduceti focul la mic. Acoperiti cu capac si fierbeti pana cand cea mai mare parte a lichidului a fost absorbita, 12 pana la 15 minute. Luati de pe foc, despartiti quinoa cu o furculita si serviti. Sfat: Puteti praji quinoa intr-o tigaie inainte de a o gati pentru a adauga un alt strat de aroma. Sau inlocuiti apa cu un bulion aromat (legume, coasta etc.).

Descopera acum cum sa-l incluzi in micul dejun, pranz si cina.

Mic dejun: bol cu ​​nuci, quinoa si scortisoara

INGREDIENTE 2 linguri nuci pecan tocate 1 ½ lingurita ulei de nuca de cocos ½ lingurita scortisoara macinata, (plus putin in plus pentru a presara deasupra) Praf de sare 1 cana quinoa gata preparata (fie calda sau rece; ambele vor functiona) 1 lingura de artar cu miere, ( sau putin mai mult daca va place) Topping-uri optionale: 1 lingura cirese, merisoare sau stafide. Seminte de chia sau de in

PREGATIRE Mai intai prajiti nucile pecan pentru aproximativ 4-6 minute.Adaugati uleiul de cocos, scortisoara si sare in oala. Amestecati constant si gatiti aproximativ 15 secunde.Adaugati quinoa in oala si amestecati pentru a se combina. Gatiti, amestecand constant, pana ce quinoa s-a incalzit, aproximativ un minut. Se ia de pe foc si se adauga siropul de artar.Se transfera amestecul intr-un bol si se adauga fructele uscate si semintele la alegere. Stropiti cu scortisoara si serviti imediat cu un plus de miere.

Pranz: salata mexicana de quinoa cu vinegreta de portocale

INGREDIENTE 5-6 cani de verdeata amestecata 1 cana de quinoa prefiarta (rosie sau alba) 1/2 cana de porumb proaspat sau conservat 1 cana de fasole neagra fiarta (asezonata cu praf de sare de mare, chimen, chili si pudra de usturoi)1/4 cana ceapa rosie (tocata)1 portocala medie1/2 avocado copt (tocat)1/4 cana coriandru proaspat (tocat)

Vinaigreta 1/2 avocado copt 1 lamaie mare storsa 3 linguri suc de portocale 1-2 lingurite indulcitor (sirop de artar, agave, zahar din trestie, etc.) 1-2 lingurite sos iute 1/4 lingurita chimen pudra 1/8 lingurita pudra de chili ( sau sos iute sau pudra de chipotle) ​​1 praf sare de mare si piper negru 1 lingura coriandru proaspat tocat (optional) 3-4 linguri ulei de masline extravirgin sau ulei de avocado

PREPARARE Taiati legumele, segmentati portocala in coji si pregatiti fasolea. Intr-un blender sau robot de bucatarie mixeaza toate ingredientele vinegretei pana obtinem un amestec omogen, cremos si omogen. Gustati si ajustati condimentele dupa cum este necesar. Se amesteca totul si se serveste imediat. Sfat: Daca preferati o vinegreta curgatoare, necremoasa, lasati deoparte avocado si amestecati pur si simplu toate ingredientele intr-un bol.

Cina: hamburger cu quinoa si chard cu dip de avocado si tahini

INGREDIENTE 2 cani de quinoa prefierta 3 cani de smog elvetian, taiate in bucati mici 1/2 cana de patrunjel tocat marunt 1/2 cana de ceapa rosie tocata marunt 1/3 cana de faina de grau 3 oua mari 2 catei de usturoi, tocat 2 linguri de suc de lamaie 2 linguri de ulei de masline 1/2 lingurita sare, piper, sirop de artar si usturoi pudra 1/4 lingurita peperoncino

Avocado Tahini Dip 1 avocado copt mare 2 linguri pasta tahini 2 linguri ulei de masline 1/2 lingurita sirop de artar Suc de 1 lamaie Patrunjel Arpagic Sare si piper dupa gust

PREGATIRE Pentru a face hamburgeri, amestecati toate ingredientele intr-un castron mare si lasati amestecul sa se odihneasca timp de 15 minute inainte de a fi gatiti. Apoi, incalziti o tigaie la foc mediu-mic. Formati chiftele mici din amestecul de quinoa, de aproximativ 8 cm latime si 2 cm inaltime. Se prajesc cateva cate o data cu o lingurita de ulei de masline. Gatiti pe ambele parti si serviti imediat. Pentru a pregati dip-ul, incepeti prin a piure avocado cu o furculita intr-un castron. Adaugati tahini, ulei de masline, sucul de lamaie, ierburi, siropul de artar, sare si piper. Se amesteca pana la omogenizare. Gustati si adaugati mai mult suc de lamaie sau sare daca este necesar. Serviti peste burgeri cu quinoa.

DIN ACEEASI CATEGORIE

Cele mai noi articole