Cu barca in Delta Dunării.

Delta Dunării este o rezervație naturală unică în Europa, situată în sud-estul României, unde Dunărea se varsă în Marea Neagră. Această zonă de aproximativ 5.500 de kilometri pătrați este o arie protejată și găzduiește o varietate impresionantă de specii de plante și animale, inclusiv peste 300 de specii de păsări migratoare.

Una dintre cele mai populare activități din Delta Dunării este navigarea cu barca cu motor. În timp ce Delta poate fi explorată și pe jos, o experiență completă a zonei nu poate fi obținută fără a naviga pe canalele sale sinuoase și prin bălțile sale izolate. Plăcerea de a conduce o barcă cu motor pe apele linștite ale Deltei Dunării este o experiență unică, care oferă o perspectivă nouă asupra naturii și vieții locale. Plimbarea cu barca oferă oportunități pentru a explora canalele, lacurile și bălțile din zonă unde poti admira peisajul natural unic si poti observa păsări rare, precum pelicani, stârci și lebede.

O altă activitate polulară in Delta Dunării este pescuitul. Pescuitul în Delta Dunării este o experiență unică, oferind o varietate de pești de apă dulce și sărată. Printre speciile de pești disponibile în această zonă se numără crapul, știuca, somnul, bibanul, păstrăvul, plătica, carasul, șalăul, șalău nordic, sturionul, precum și multe altele.

În plus, Delta Dunării oferă o varietate de habitate pentru pescuit, de la canalele și lacurile din interiorul deltei până la lacurile și zonele de vânătoare de pe coasta Mării Negre. Fiecare zonă are propriile sale caracteristici și specii de pești, oferind pescarilor o varietate de opțiuni.

Pentru a pescui în Delta Dunării, este necesar să aveți o licență de pescuit valabilă și să respectați regulile și restricțiile locale. În plus, este important să luați în considerare impactul pescuitului asupra mediului și să pescuiți într-un mod responsabil.

De exemplu, este important să respectați dimensiunile minime ale peștilor și să eliberați peștii care nu îndeplinesc aceste cerințe. Este, de asemenea, important să aruncați la coș gunoiul și să păstrați zona curată. Pescuitul ilegal este strict interzis și sancționat în mod corespunzător.

Cu toate acestea, navigarea cu barca cu motor poate fi o activitate periculoasă dacă nu sunt luate măsurile de precauție necesare. Prin urmare, este necesar să dețineți un permis de conducere pentru a conduce o barcă cu motor în Delta Dunării. Acest permis asigură că șoferul de barcă are cunoștințe adecvate despre regulile de navigație, siguranță și alte aspecte importante pentru a naviga în condiții de siguranță.

Pentru a obține un permis de conducere pentru barca cu motor, trebuie să luați un curs de instruire specializat la o scoala de navigatie acreditata. Acest curs nautic (categoria D) de formare va acoperi aspecte precum siguranța navigației, regulile de navigație, tehnica de conducere a bărcii și cum să faceți față situațiilor de urgență. După finalizarea cursului, trebuie să susțineți un examen practic și teoretic pentru a obține permisul de conducere.

Este important să respectați întotdeauna regulile de navigație și să urmați toate instrucțiunile furnizate de autoritățile locale, precum și să aveți întotdeauna echipamentul de siguranță necesar, cum ar fi vestele de salvare și trusele de prim ajutor. De asemenea, ar trebui să respectați mediul și să nu lăsați în urmă gunoiul sau să deranjați fauna sălbatică.

În concluzie, navigarea cu barca cu motor în Delta Dunării este o experiență extraordinară, dar necesită cunoștințe și abilități adecvate, precum și respectarea regulilor de navigație și a mediului înconjurător. Deci, asigurați-vă că aveți permisul de conducere necesar înainte de a naviga în Delta Dunării și bucurați-vă de această minunată experiență pe apă.

DIN ACEEASI CATEGORIE

Cele mai noi articole