Nu esti pregatit pentru o relatie? Trasaturi de personalitate care indica acest lucru

Cand nu esti pregatit pentru o relatie , se vede… si multe. Chiar daca crezi ca unele dintre trasaturile tale de personalitate care indica faptul ca nu te afli intr-un moment potrivit pentru asta nu sunt atat de grave sau de vizibile, sunt sanse ca acestea sa fie si ca trebuie sa lucrezi la ele daca vrei sa avansezi in acest sens. si in cele din urma ajungeti la punctul in care sunteti gata sa va angajati si sa va impartasiti viata.

Si din moment ce stim ca pentru a avansa in procesul de perfectionare ca persoana, primul lucru este sa recunoastem trasaturile care ne creeaza probleme, aici dorim sa vorbim despre cateva caracteristici ale oamenilor care indica faptul ca nu esti pregatit pentru un relatie.

1. Te gandesti doar la tine

Este adevarat ca in orice relatie este foarte important sa mentinem independenta persoanelor implicate si ca nu pentru ca suntem indragostiti trebuie sa ne abandonam propriile nevoi. Cu toate acestea, este important sa gasesti echilibrul intre iubire si independenta si sa nu te gandesti doar la tine insuti. Relatiile de cuplu necesita un pic de sacrificiu pentru a-l putea respecta pe celalalt, fara ca acesta sa fie un abandon total al valorilor noastre. Este, mai degraba, o chestiune de respect si empatie fata de ceilalti si fata de tine insuti. Daca iti este imposibil sa sacrifici ceea ce vrei sa faci sau ceea ce crezi, probabil ca nu esti pregatit pentru o relatie.

2. Crezi ca doar tu ai dreptate

In orice relatie vor exista conflicte si neintelegeri, dar este important ca ambele parti sa stie sa cedeze, sa-si recunoasca greselile si sa se straduiasca sa se imbunatateasca. Cand intr-o cearta unul dintre oameni crede ca are perfecta dreptate, celalalt este probabil sa fie ranit. Uneori este greu sa ne ceri scuze, dar aproape intotdeauna, cand vorbim sincer despre greselile sau indoielile noastre, sunt sanse sa avem rezultate bune in schimb si comunicarea sa fie intarita. Daca nu esti interesat sa recunosti ca gresesti uneori, atunci probabil ca o relatie nu este pentru tine.

3. Depinzi prea mult de partenerul tau pentru a fi fericit

Codependenta se manifesta atunci cand o persoana simte anxietate departe de partenerul sau sau cand simte nevoia constanta de a fi alaturi de ea pentru a se simti bine. Legaturile si legaturile profunde pot fi intotdeauna create in relatii, dar dragostea nu implica posesia sau nevoia constanta de atentie pentru a te simti bine. Codependenta este foarte comuna si este aproape intotdeauna o consecinta a nevoilor pe care ni le cream inca de cand suntem copii si pe care le depozitam in alte persoane. Ideal este sa lucrezi la el in terapie pentru a-l putea comunica asertiv cu partenerul tau si astfel sa mergi mai departe si sa imbunatatesti legatura, fara a fi nevoie sa depinzi de celalalt pentru a fi fericit.

4. Te astepti ca mintea ta sa fie citita

Comunicarea este o parte esentiala a unei relatii . Daca atunci cand esti cu cineva preferi sa nu spui ce gandesti de teama sa nu creezi conflicte sau pentru a dovedi daca te cunoaste bine sau ii pasa de tine, ne confruntam cu o atitudine oarecum nedreapta care pune prea multa responsabilitate pe celalalt. Daca vrei sa-ti imbunatatesti capacitatea de a relationa , de a-ti exprima nevoile cu onestitate si dragoste, vei vedea ca este mult mai usor decat sa te astepti ca altii sa-ti citeasca mintea si sa actioneze asa cum ti-ai dori.

5. Ai o fobie de angajament

Fobia de angajament sau anxietatea de relatie este atunci cand iti este frica sa nu fii intr-o relatie . Important: asta nu inseamna ca nu poti avea niciodata unul, dar poate fricile tale iti stau in calea construirii lui intr-un mod sanatos. Acest lucru se poate intampla din evenimentele trecute care te fac nesigur, cum ar fi un divort de parinti sau ai avut relatii nesanatoase in trecut. Acest lucru creeaza vulnerabilitate si este proiectat in prezent. Vestea buna este ca se poate lucra in terapie si invata sa traim mai mult in prezent.

Lucrul frumos si important de recunoscut daca nu esti pregatit pentru o relatie este ca este primul pas spre a fi persoana care vrei sa fii. Poate ca nu esti interesat de relatiile cu partenerii sau ale tale sunt alte scheme relationale, cum ar fi asexualitatea, si incepi sa explorezi motivele pentru care un anumit tip de intimitate te poate face inconfortabil, de exemplu, poate fi inceputul descoperirii identitatii tale. Pe de alta parte, poate iti dai seama ca de mult ai actionat pe baza impulsurilor pe care acum le poti recunoaste si sa lucrezi pentru a te simti mai bine cu tine insuti. La urma urmei, a iubi pe cineva nu inseamna doar sa inveti sa-l iubesti pe celalalt, ci pe tine insuti.

DIN ACEEASI CATEGORIE

Cele mai noi articole